Suroviny
- avokádo (zralé) 1 ks
- bílé fazole (ideálně větší) 300 g
- červená cibule 1 ks
- limetková šťáva
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 hrst
- olivový olej 3 lžíce
- pepř (čerstvě namletý)
- chilli papričky 1 ks
- balzamikový krém (Kalamáta Papadimitriou bílý s pomerančem a citronem)
Postup přípravy
- Den namočené fazole uvařte doměkka a scezené nasypte do mísy.
- Avokádo překrojte napůl, vyndejte pecku a pomocí lžíce ho vyloupejte ze slupky a nakrájejte na plátky.
- Do mísy přidejte cibuli nakrájenou na klínky, nasekanou petrželku a nakrájenou chilli papričku. Všechny ingredience hojně pokapejte limetovou šťávou, olivovým olejem, opepřete a dochuťte balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou bílým s pomerančem a citronem, stačí asi tak dvě lžíce. Salát dobře promíchejte.
- Nakonec sceďte konzervu tuňáka a posypte jím hotový salát.