Suroviny
- vejce 2 ks
- tuňák (konzervovaný tuňák v oleji) 100 g
- mango 1/2 ks
- avokádo 1 ks
- červená cibule (malá červená cibule) 1 ks
- salátová okurka 1/2 ks
- červená chilli paprička podle chuti 1 ks
- šťáva z 1/2 limety
- čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel 1 hrst
- salát little gem 8–10 listů
- sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
Postup přípravy
- V rendlíku vařte vejce natvrdo zhruba 7–8 minut od bodu varu.
- Tuňáka dejte do mísy. Mango oloupejte a dužinu nakrájejte na kostičky, avokádo rozpulte, vyjměte pecku a vydlabejte dužinu. Nakrájejte ji na kostičky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Okurku nakrájejte na kostičky. Chilli papričku nasekejte najemno. Vše vsypte k tuňákovi, zakápněte limetovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte.
- Uvařená vejce slijte, zalijte je studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Koriandr či petrželku nasekejte najemno a spolu s vejci lehce vmíchejte do tuňákové směsi.
- Salát rozdělte na jednotlivé listy a naplňte je tuňákovou směsí.
Salátové lodičky s tuňákem Zdroj: My Cooking Diary