Salátové lodičky s tuňákem
Zdroj: My Cooking Diary
Salátové lodičky s tuňákem
Zdroj:
My Cooking Diary
Listy salátu little gem připomínají svým tvarem lodičky a přímo si říkají o naplnění. Tuňák se tematicky i chuťově hodí, zvlášť když jeho nevýraznou chuť zpestříte mangem, červenou cibulí a chilli papričkou. Náplň však můžete variovat podle fantazie a sezony, křupavý salát totiž ladí téměř ke všemu.
Postup přípravy
-
V rendlíku vařte vejce natvrdo zhruba 7–8 minut od bodu varu.
-
Tuňáka dejte do mísy. Mango oloupejte a dužinu nakrájejte na kostičky, avokádo rozpulte, vyjměte pecku a vydlabejte dužinu. Nakrájejte ji na kostičky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Okurku nakrájejte na kostičky. Chilli papričku nasekejte najemno. Vše vsypte k tuňákovi, zakápněte limetovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte.
-
Uvařená vejce slijte, zalijte je studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Koriandr či petrželku nasekejte najemno a spolu s vejci lehce vmíchejte do tuňákové směsi.
-
Salát rozdělte na jednotlivé listy a naplňte je tuňákovou směsí.
Salátové lodičky s tuňákem
Zdroj: My Cooking Diary
Salátové lodičky s tuňákem
Zdroj:
My Cooking Diary