Suroviny
- zelené fazolky (zbavené tuhých vláken) 250 g
- šalotka (nakrájená nadrobno) 1 ks
- bazalka (lístky) 1 hrst
- olivový olej 3 lžíce
- červený vinný ocet 1 lžíce
- listový salát (nebo ledový) 1 hlávka
- bílé fazole (menší, scezené a propláchnuté) 400 g (1 konzerva)
- tuňák ve vlastní šťávě (scezený) 100 g
- vejce (uvařená do poloměkka, asi 7 minut) 4 ks
Postup přípravy
- Dejte vařit vodu do velkého hrnce, osolte ji, vsypte zelené fazolky a vařte je 3 až 4 minuty, až zkřehnou. Sceďte je a propláchněte studenou vodou.
- V mixéru prošlehejte šalotku, bazalku, olej, ocet a po ½ lžičce soli a pepře na krémovou zálivku.
- Polovinu zálivky v míse promíchejte se zelenými a bílými fazolkami, natrhanými nebo nakrájenými listy salátu a tuňákem. Zalijte zbylou zálivkou a poklaďte půlkami uvařených vajec.
Vyzkoušejte teké pravý a původní recept na salát Caesar podle videonávodu
Kompletní recept najdete ZDE