Suroviny
- vejce 2 ks
- moučkový cukr 80 g
- hladká mouka 50 g
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 sáčku
- kakao 20 g
- olej 50 ml
- tuk (na vymazání)
- polohrubá mouka (na vysypání)
Náplň:
- smetana ke šlehání (33%) 500 ml
- moučkový cukr 20 g
- ztužovač šlehačky 1 ks
- čokoládové hoblinky (hořké nebo mléčné dle chuti) 50 g
- maliny 200 g
- maliny (na ozdobu)
- bylinky (např. máte nebo meduňka na ozdobu)
Postup přípravy:
- Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, poté lehce vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem, nakonec přimíchejte olej. Hotové těsto rozetřete do dortové formy (24 cm) vymazané tukem a vysypané moukou. Pečte při 160 °C asi 30 minut.
- Po upečení nechte korpus vychladnout ve formě a vyklopte. Z korpusu odkrojte asi jednu třetinu horní části korpusu, kterou rozdrobte najemno.
- Smetanu vyšlehejte s cukrem a ztužovačem na pevnou šlehačku, přimíchejte čokoládové hoblinky.
- Na korpus rozložte maliny po celé ploše, navrstvěte náplň do tvaru kopečku a uhlaďte, celý povrch i boky posypte rozdrobeným korpusem. Uložte do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout. Po ztuhnutí dozdobte malinami a bylinkou.
Chcete si krtkův dort připravit i podle videoreceptu? Máme ho!
Kompletní recept najdete ZDE: Krtkův dort
Nebo se podívejte na další malinové recepty: