Suroviny
- maliny 500 g
- cukr krupice (nebo med) 25 g
- mošt (z hroznové šťávy, svařený, na potření)
Celou 6. epizodu pořadu KOKO ve varu nejen s receptem na malinové bonbony najdete ZDE
Postup přípravy
- Čerstvé maliny s cukrem dejte do mixéru a umixujte hladké pyré. Můžete ho přepasírovat přes jemné síto, ale není to nutné.
- Pyré rozetřete stěrkou na pečicí papír nebo silikonovou podložku v 2mm vrstvě. Sušte asi 12 hodin v sušičce zapnuté na 60 °C.
- Ještě teplou placku srolujte a nakrájejte na požadované tvary. Hotové bonbony můžete potřít svařeným moštem z hroznové šťávy, který dodá bonbonům sladkost. Můžete použít i jiný ovocný sirup.
PRIMA TIP: Placku můžete po zaschnutí také nalámat na chipsy, kterými lze ozdobit například zmrzlinový pohár.
Všechny kompletní epizody pořadu KOKO ve varu najdete ZDE
Vyzkoušejte i další recepty z pořadu KOKO ve varu
Inspirujte se i receptem od Martina Štangla na kopřivovou omáčku k masu