Chana masala s černou cizrnou

Moje hodnocení
6x

Kdo má rád indickou kuchyni, ale rád by zkusil něco bez masa, máme pro vás skvělý tip. Chana masala je cizrnové kari, ale tentokrát ho můžete vyzkoušet s její černou variantou, která má o něco intenzivnější chuť.

3 porce
60 minut
indická

Suroviny

K podávání:

Postup přípravy:

  1. Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli pozvolna osmahněte lehce dozlatova.
  2. Do hrnce přidejte nastrouhaný zázvor, prolisovaný nebo najemno nasekaný česnek, najemno nakrájenou chilli papričku (bez semínek), koriandr, garam masalu, římský kmín, hořčici a kurkumu.
  3. Na mírném stupni míchejte asi minutu. Přidejte protlak, ještě pár sekund míchejte a poté zalijte krájenými rajčaty. Přidejte vodu nebo zeleninový vývar. Osolte a pod pokličkou vařte 30 minut do zhoustnutí.
  4. Do hrnce přidejte černou cizrnu. Ještě krátce povařte a odstavte z plotny. Podle chuti přidejte trochu citronové šťávy. Podávejte posypané čerstvým koriandrem. Jako přílohu servírujte rýži nebo chlebové placky.

Kdo chce, může si pustit videorecept na pokrm Chana masala s klasickou cizrnou

Kompletní recept najdete ZDE: Chana masala: Indické cizrnové kari s rajčaty

Nebo vyzkoušet některá z dalších indických receptů:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bonduelle


Přečtěte si také

Recepty