Indické cibulové smaženky onion bhaji

Moje hodnocení
20x

Perfektní chuťovka onion bhaji pochází z Indie a díky tomu má nezaměnitelnou chuť a barvu – nechybí v ní totiž spoustu koření! Jinak potřebujete jen cibuli, mouku a vodu a také olej nebo ghí na smažení. Placičky jsou krásně křupavé, ale uvnitř vláčné a okouzlí všechny, co mají rádi smaženou cibulku.

12 porcí
60 minut
indická

Suroviny

  • hladká špaldová mouka 1/2 hrnku
  • sůl 1,5 lžičky
  • kurkuma 1 lžička
  • kari koření 1/2 lžičky
  • římský kmín (mletý římský kmín) 1/2 lžičky
  • černucha (černý kmín) 1/2 lžičky
  • škrob 1 lžička
  • studená voda 100–150 ml
  • velké cibule 2 ks
  • řepkový olej nebo přepuštěné máslo na smažení

Postup přípravy

  1. Do větší mísy dejte špaldovou mouku, přimíchejte sůl, kurkumu, mletý římský kmín, kari koření a semínka černuchy. Vmíchejte i škrob a poté přilijte decku vody a rozšlehejte metličkou dohladka. V případě potřeby přilévejte po troškách další vodu, až vznikne hustší, ale stále trochu tekuté těstíčko.
  2. Cibule oloupejte, překrojte napůl a poté nakrájejte na tenké proužky. Prsty je od sebe odělte a vmíchejte k těstíčku. Vše nechte alespoň 10 minut odstát.
  3. Mezitím ve vyšším rendlíku rozehřejte olej nebo přepuštěné máslo tak, aby sahalo do výšky asi 5 cm. Do rozpáleného oleje vkládejte pomocí dvou lžic hromádky cibule v těstíčku a smažte z obou stran dozlatova. Vyndejte děrovanou lžící a nechte odsát přebytečný tuk na papírové utěrce.
  4. Podávejte osolené, s čerstvou zeleninou, případně s jogurtovým dipem s česnekem a mátou k namáčení.

PRIMA TIPY: Semínka černuchy můžete vynechat, ale je to výrazné koření, které dá smaženkám opravdu šmrnc. Seženete například v obchodech i na e-shopu Sonnentor.

V originálním receptu se používá mouka z cizrny, ale snadno ji nahradíte téměř kteroukoli moukou. Pokud ale chcete bezlepkové smaženky, volte právě cizrnovou mouku, případně rýžovou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty