Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty Ryby a mořské plody
Ryby a mořské plody
Radek David
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kokosové kuličky Rafaelo

Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Ceviche z pražmy s paprikou, okurkou a olivami podle Radka Davida z Vinografu

Ceviche z pražmy s paprikou, okurkou a olivami

Ceviche z pražmy s paprikou, okurkou a olivami Zdroj: Vinograf

  • Zavřít
Ceviche z pražmy s paprikou, okurkou a olivami

Ceviche z pražmy s paprikou, okurkou a olivami Zdroj: Vinograf

Moje hodnocení
14x

Ceviche je původem jihoamerický pokrm, ve kterém hraje hlavní roli syrová ryba, která se díky účinkům citrusové šťávy napůl uvaří. I když si tuto pochoutku pro její svěží chuť spojujeme spíše s letním obdobím, není důvod, proč by nemohla posloužit i jako luxusní předkrm během svátečního období adventu a Vánoc. Inspirujte se výtečným receptem na ceviche z pražmy podle šéfkuchaře Radka Davida, který připravil pro vinný bar Vinograf.

4 porce
60 minut
Seznam.cz banner

Dresink

  • citronová šťáva 50 g
  • limetková šťáva 15 g
  • sůl 2 g
  • cukr krupice 10 g
  • sójová omáčka (Kikkoman) 10 g
  • zázvor (oloupaný) 5 g
  • olivový olej 50 g

Ceviche

  • pražma (filet bez kůže a kostí) 240 g
  • salátová okurka 80 g
  • červená paprika 1 ks
  • žlutá paprika 1 ks
  • olivový olej 10 g
  • olivy (Kalamata) 20 g
  • kapary (malé) 10 g
  • hladkolistá petržel 5 g
  • sůl
  • pepř (čerstvě namletý)

Lososové ceviche s marinovanou cibulí Recepty

Lososové ceviche s marinovanou cibulí

23
Lososové ceviche s grapefruitem, avokádem a mátou Recepty

Lososové ceviche s grapefruitem, avokádem a mátou

25
Mexické ceviche marinované v citrusové šťávě Recepty

Mexické ceviche marinované v citrusové šťávě

29
Ceviche z krevet Recepty

Ceviche z krevet

23

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na dresink dejte do mixéru nebo do vyšší nádoby a rozmixujte.
  2. Papriky potřete olejem, osolte a pečte při 200 °C 10 minut. Poté je přesuňte do misky, přikryjte fresh folií a nechte zapařit. Po 30 minutách opatrně oloupejte, zbavte stopky a jádřince a dejte vychladit. Dužinu nakrájejte na kostičky.
  3. Salátovou okurku oloupejte, vyberte vodnatý vnitřek a nakrájejte na kostičky.
  4. Olivy Kalamata přepulte a petrželku nasekejte najemno.
  5. Do misky dejte na drobné kostičky nakrájenou pražmu, pečenou papriku, salátovou okurku, olivy, kapary a petrželku. Osolte, opepřete, přidejte limetkový dresink a promíchejte. Dejte do misky nebo hlubokého talíře a ozdobte bylinkami. Můžete pokapat petrželkovým olejem viz prima tip.
PRIMA TIP: Na petrželkový olej ohřejte v malém rendlíku 50 ml olivového oleje na 80 °C, přidejte 20 g nasekané hladkolisté petržele a mixujte 1 minutu ponorným mixérem. Přeceďte přes jemný cedník.

Vinograf potěší milovníky vína i skvělé kuchyně

Oblíbená restaurace a vinný bar Vinograf láká na příjemný koncept, kde si k zajímavým vínům z celého světa dáte i výborné jídlo inspirované italskou, francouzskou a španělskou kuchyní s moderními prvky. Základem nabídky je široká kolekce vín převážně z menších rodinných vinařství. Vinný lístek čítá přes 400 vín z Čech, Moravy i ze světa, z toho je zhruba 40 vín po skleničce. A k dobrému vínu patří skvělé jídlo, ve Vinografu najdete propracované sezónní menu, které vymýšlí kreativní šéfkuchař Radek David a jeho pravá ruka šéfkuchař Andrej Mišutka.

S Klárou u stolu: Vinný bar Vinograf láká na nový koncept, nové šéfkuchaře a nové menu
Novinky

S Klárou u stolu: Vinný bar Vinograf láká na nový koncept, nové šéfkuchaře a nové menu

Vyzkoušejte ceviche z halibuta a krevet podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Ceviche z čerstvé ryby a krevet podle Zdeňka Pohlreicha

Hráškový hummus s avokádem, sušenými olivami a petrželkovým olejem podle Radka Davida z Vinografu Předkrmy a chuťovky

Hráškový hummus s avokádem, sušenými olivami a petrželkovým olejem podle Radka Davida z Vinografu

13
Dýňové risotto s pečenou dýní, dýňovými semínky a stracciatellou podle Radka Davida z Vinografu Vegetariánské

Dýňové risotto s pečenou dýní, dýňovými semínky a stracciatellou podle Radka Davida z Vinografu

10

Zdroj receptu

Radek David

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky restaurace paprika okurka olivy pražma dresink mořské ryby ceviche Kalamata

Návrhy pro vás

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem Maso

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech Sladké

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši Předkrmy a chuťovky

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem Sladké

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem


Přečtěte si také

Předkrmy a chuťovky
Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Maso
Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Naplánujte si pečení cukroví na celý advent. Poradíme, kdy a jaké druhy postupně péct

Naplánujte si pečení cukroví na celý advent. Poradíme, kdy a jaké druhy postupně péct

Vegetariánské
Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Polévky
Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Prostřeno!
Prostřeno: Salát z červené řepy s fetou a pečivem

Prostřeno: Salát z červené řepy s fetou a pečivem

Prostřeno!
Prostřeno: Mini cheesecake s ovocem

Prostřeno: Mini cheesecake s ovocem

Prostřeno!
Prostřeno: Vepřová panenka v bylinkové krustě s bylinkovou omáčkou a pečenými bramborami na rozmarýnu a tymiánu

Prostřeno: Vepřová panenka v bylinkové krustě s bylinkovou omáčkou a pečenými bramborami na rozmarýnu a tymiánu

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Maso
Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku Vegetariánské

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Sladké
Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem Sladké

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem

Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku Sladké

Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku

Maso
Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku Maso

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple Maso

Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple

Vegetariánské
Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou Maso

Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Poctivá bažantí polévka – vývar s žampiony a čerstvými bylinkami Polévky

Poctivá bažantí polévka – vývar s žampiony a čerstvými bylinkami

Předkrmy a chuťovky
Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši Předkrmy a chuťovky

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Vegetariánské
Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Křupavý květák se strouhankou, parmezánem a pažitkovou smetanou – rychlý a lahodný vege oběd Vegetariánské

Křupavý květák se strouhankou, parmezánem a pažitkovou smetanou – rychlý a lahodný vege oběd

Sladké
Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky Sladké

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Piráti ve sněmovní izolaci? Rebelující strany se překvapivě zastal Kalousek Korupce na Ukrajině: Zlaté záchody a tašky plné peněz. Klíčovou roli v hrál přítel Zelenského Turek do hrnku, ne do politiky. Demonstranti v Ostravě protestovali proti Motoristům ve vládě

prima-zeny

Sestřička dohlížela na Lukáše Vaculíka: Ježíšmarja, ne! Takhle si ruce myje automechanik Scénář Nočního operatéra se Vaculíkovi líbil hned. Herec si na Vánoce dopřeje kapra i řízek Každá komplikace je vlastně fajn, směje se Vojta Kotek problémům s chráněnými druhy

prima-zoom

Proč tolik lidí nenávidí AI? Adolf Hitler měl malé přirození a chyběl mu testosteron. Kontroverzní nový výzkum se opírá o jeho DNA Únos letadla skončil hromadnou sebevraždou. Hudební skupina tvořená sourozenci byla Sověty podvedena

prima-fresh

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem Naplánujte si pečení cukroví na celý advent. Poradíme, kdy a jaké druhy postupně péct

prima-cool

Nové fotky z Nolanovy Odyssey Nejžhavější romance ovládne Valentýna. Nový trailer ukazuje spalující touhu hvězd Barbie a Euforie Na Arianu Grande se vrhnul fanoušek, zachránila ji slavná herečka. Děsivý moment zachytily kamery

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Tajemství dlouhých zimních večerů: Přástky byly veselé a ne moc mravné... Trik s igelitovým sáčkem může zachránit vadnoucí kapradinu 30 nejkrásnějších adventních přání. Co se píše k adventu?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.