reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Lososové ceviche s grapefruitem, avokádem a mátou
Autor: Moje dokonalá fit jídla Lososové ceviche s grapefruitem, avokádem a mátou

Lososové ceviche s grapefruitem, avokádem a mátou

Hodnoceno: 6x
Ceviche představuje důmyslný způsob, jak „uvařit“ rybu i bez sporáku. Postará se o to kyselina citronová, která při marinování citrusovou šťávou změní strukturu a chuť bílkovin v rybím mase. Funguje to na většinu dostupných bělomasých ryb, i na pstruha. K lososovi se skvěle hodí hořká grapefruitová šťáva, k ostatním rybám vyzkoušejte třeba limetovou, citronovou nebo pomerančovou šťávu. Základem úspěchu je co nejčerstvější ryba alespoň v kvalitě na suši a krátká doba marinování, maximálně půl hodiny, pak ryba změkne příliš.
do 30 minut
270 kcal
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Grapefruit podélně rozpulte a z jedné poloviny vymačkejte šťávu. Z druhé vyřízněte dílky dužiny – pracujte nad mísou, abyste zachytili šťávu.
  2. Lososa zbavte případných kostí pomocí pinzety, nakrájejte ho na tenké plátky, vyskládejte je do mísy a zalijte grepovou šťávou a poklaďte grepovou dužinou. 
  3. Šalotku oloupejte, nakrájejte nadrobno, ředkvičky očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte do mísy, osolte, promíchejte a uložte na 10–30 minut do lednice. 
  4. Avokádo rozpulte, vyjměte pecku, vyloupněte dužinu, nakrájejte ji na kostičky a poklaďte jimi lososa. Posypte lístky máty, chuť dolaďte případně solí a pepřem a ihned podávejte s opečeným toustem, žitným chlebem nebo trojhránky z pita chleba. 
Lososové ceviche s grapefruitem, avokádem a mátou
Autor: Moje dokonalá fit jídla Lososové ceviche s grapefruitem, avokádem a mátou

Moje dokonalá fit jídla
Gordon Ramsay

Britský šéfkuchař Gordon Ramsay je známou televizní hvězdou, oceňovaným michelinským šéfkuchařem s restauracemi po celém světě a hlavně vášnivým sportovcem. Recepty do své kuchařky proto rozdělil do tří tematických celků – hubnutí, sport a zdraví. Přes sto lahodných nápadů na zdravá a výživná jídla ocení sportovci, rodiny s dětmi, zaneprázdnění workoholici i senioři a pacienti v rekonvalescenci. Zkrátka všichni, kdo si chtějí ještě dlouho užívat život ve zdraví, radosti a v pohodě. Protože to, co jíte, významně ovlivňuje, jak se cítíte a co dokážete. 

Vydalo nakladatelství Slovart

reklama

Související témata: ceviche , losos , grapefruit , Malá jídla

reklama