Lososové ceviche s grapefruitem, avokádem a mátou
Zdroj: Moje dokonalá fit jídla
Lososové ceviche s grapefruitem, avokádem a mátou
Zdroj:
Moje dokonalá fit jídla
Ceviche představuje důmyslný způsob, jak „uvařit“ rybu i bez sporáku. Postará se o to kyselina citronová, která při marinování citrusovou šťávou změní strukturu a chuť bílkovin v rybím mase. Funguje to na většinu dostupných bělomasých ryb, i na pstruha. K lososovi se skvěle hodí hořká grapefruitová šťáva, k ostatním rybám vyzkoušejte třeba limetovou, citronovou nebo pomerančovou šťávu. Základem úspěchu je co nejčerstvější ryba alespoň v kvalitě na suši a krátká doba marinování, maximálně půl hodiny, pak ryba změkne příliš.
4 porce
30 minut
270 kcal
Postup přípravy
-
Grapefruit podélně rozpulte a z jedné poloviny vymačkejte šťávu. Z druhé vyřízněte dílky dužiny – pracujte nad mísou, abyste zachytili šťávu.
-
Lososa zbavte případných kostí pomocí pinzety, nakrájejte ho na tenké plátky, vyskládejte je do mísy a zalijte grepovou šťávou a poklaďte grepovou dužinou.
-
Šalotku oloupejte, nakrájejte nadrobno, ředkvičky očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte do mísy, osolte, promíchejte a uložte na 10–30 minut do lednice.
-
Avokádo rozpulte, vyjměte pecku, vyloupněte dužinu, nakrájejte ji na kostičky a poklaďte jimi lososa. Posypte lístky máty, chuť dolaďte případně solí a pepřem a ihned podávejte s opečeným toustem, žitným chlebem nebo trojhránky z pita chleba.
Lososové ceviche s grapefruitem, avokádem a mátou
Zdroj: Moje dokonalá fit jídla
Lososové ceviche s grapefruitem, avokádem a mátou
Zdroj:
Moje dokonalá fit jídla