Ceviche z čerstvé ryby a krevet podle Zdeňka Pohlreicha
Ceviche z čerstvé ryby s avokádem
Moje hodnocení
148x
Ceviche je pokrm z ryb, které se připraví pouze tím, že se naloží syrové do marinády. Tento recept pochází z Jižní Ameriky a rozhodně stojí za vyzkoušení.
Nejdříve si připravte marinádu: do misky vymačkejte šťávu z citronů a limet a vmíchejte nakrájenou chilli papričku.
Krevety očistěte, nařízněte a orestujte na kapce olivového oleje. Osolte.
Rybu nakrájejte na kostičky, vložte do marinády, osolte, přidejte červenou cibuli nakrájenou na kolečka a orestované krevety.
Avokádo rozpulte, vydlabejte lžící, nakrájejte na kostičky a přidejte do misky. Na závěr vmíchejte nasekaný koriandr a podávejte.
Zdroj receptu
Zdeněk Pohlreich
Taková normální kuchařka
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.