Suroviny
- nové brambory 750 g
- žloutek 2 ks
- mléko (lze I Lehké ráno bez laktózy, Mlékárna Kunín) několik lžic
- strouhanka (na obalení)
- přepuštěné máslo (bezlaktózové nebo rostlinný olej na smažení)
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce doměkka. Sceďte je, oloupejte a rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny.
- Žloutky rozšlehejte s bezlaktózovým mlékem. Ve směsi namáčejte brambory, obalte je ve strouhance a smažte ve vyšší vrstvě tuku ze všech stran dozlatova.
PRIMA TIP: Chcete-li je podávat jako samostatné jídlo, doporučujeme doplnit nějakým tvarohovým dipem s bylinkami anebo česnekem.
- Pokud hledáte lahodnou alternativu mléka bez laktózy, tak pro vás máme to pravé. Vyzkoušejte Lehké ráno – čerstvé mléko bez laktózy z Mlékárny Kunín. Rozhodně vám dostane jeho přirozená chuť a barva. Je lehce stravitelné, vhodné pro různé úrovně laktózové intolerance.
Vyzkoušejte i další originální recepty z brambor