Brambory smažené v trojobalu

Moje hodnocení
3x

V podstatě brambory povýšené do šlechtického stavu. Můžete je podávat jako přílohu, ale nejspíš je to příliš, takhle vydají na samostatné jídlo, které vám z měšce nevyžene posledních pár zlaťáků. Tedy złotych. Tahle dobrota je totiž z polské kuchyně…

4 porce
30 minut
polská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Sceďte je, oloupejte a rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny.
  2. Žloutky rozšlehejte s mlékem. Ve směsi namáčejte brambory, obalte je ve strouhance a smažte ve vyšší vrstvě tuku ze všech stran dozlatova.
PRIMA TIP: Chcete-li je podávat jako samostatné jídlo, doporučujeme doplnit nějakým tvarohovým dipem s bylinkami anebo česnekem.

Vyzkoušejte i další originální recepty z brambor

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty