Brambory smažené v trojobalu
Zdroj: Marek Kučera
Brambory smažené v trojobalu
Zdroj:
Marek Kučera
V podstatě brambory povýšené do šlechtického stavu. Můžete je podávat jako přílohu, ale nejspíš je to příliš, takhle vydají na samostatné jídlo, které vám z měšce nevyžene posledních pár zlaťáků. Tedy złotych. Tahle dobrota je totiž z polské kuchyně…
Postup přípravy
-
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Sceďte je, oloupejte a rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny.
-
Žloutky rozšlehejte s bezlaktózovým mlékem. Ve směsi namáčejte brambory, obalte je ve strouhance a smažte ve vyšší vrstvě tuku ze všech stran dozlatova.
PRIMA TIP: Chcete-li je podávat jako samostatné jídlo, doporučujeme doplnit nějakým tvarohovým dipem s bylinkami anebo česnekem.
ČERSTVÉ MLÉKO BEZ LAKTÓZY
Zdroj: archiv Mlékárna Kunín
ČERSTVÉ MLÉKO BEZ LAKTÓZY
Zdroj:
archiv Mlékárna Kunín
Vyzkoušejte i další originální recepty z brambor