Předehřejte troubu na 220 °C a rošt dejte do středu trouby.
Konfitovaný česnek: V rendlíčku rozehřejte máslo s olejem. Poté snižte plamen a přidejte tymián s česnekem. Pozvolna restujte dokud česnek není lehce zlatavý (20–25 minut). Tymián vyndejte už po 15 minutách a dávejte pozor na to, ať česnek nespálíte. Dejte stranou vychladnout.
Brambory očistěte, omyjte a osušte. Nakrájejte je podle fotonávodu, nedokrajujte do konce.
Rozmístěte brambory do vhodné nádoby na pečení, řeznou stranou nahoru. Potřete česnekovým olejem i zespod (nikoliv v zářezech). Zasypejte solí, pepřem a dejte péct na 30 minut.
Po této době se nakrojené brambory začnou rozevírat – vyndejte je, potřete znovu olejem (tentokrát i v zářezech, ale opatrně).
Pečte dalších 20–30 minut, dokud nebudou brambory na koncích křupavé. Znovu vyndejte a do zářezů vložte konfitovaný česnek. Vraťte do trouby na 10–20 minut. Ihned podávejte.