Tyto brambory jsou jednoduše geniální přílohou k pečenému kuřeti. Ale jsou tak dobré, že si je můžete připravit i samotné a podávat je s oblíbeným dipem.
4 porce
90 minut
Suroviny
brambory
750 g
Řepkový olej
2 lžíce
sladká nebo pálivá uzená paprika
1–2 lžičky
římský kmín (nemusí být)
1 lžička
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 220 °C. Dejte do ní nahřát pečicí plech.
Neoškrábané, ale očištěné brambory nakrájejte na pokud možno stejně velké klínky. Klínky nasypte do mísy, ve které jste promíchali olej a mletou papriku. Rozložte je na pečicí plech vyložený pečicím papírem, posypte kmínem a pečte v dolní polovině trouby 5 minut.
Teplotu v troubě snižte na 180 °C. Pečte asi 1 hodinu. Ochuťte mořskou solí a čerstvě namletým černým pepřem a podávejte.