návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zapečené gnocchi s rajčaty

Hodnoceno: 4x
4 porce
do 30 minut
Zapečené gnocchi s rajčaty
Zapečené gnocchi s rajčaty
Lehce zapečené gnocchi s rajčaty jsou skvělým "zahřívacím" pokrmem. Díky rozpuštěné mozzarelle jsou opravdu syté a milovníci rajských jablek si rozhodně přijdou na své! :)

Postup

  1. Troubu předehřejte na cca 200 °C a keramickou zapékací mísu (asi 20cm) vymažte trochou oleje.
  2. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte a uvařte gnocchi podle návodu. Následně sceďte a dejte stranou. Než se gnocchi uvaří, začněte s přípravou omáčky.
  3. Rozehřejte olej na velké pánvi, přidejte šalotku a restujte asi 3 minuty. Poté přisypejte česnek a restujte další minutu.
  4. Vmíchejte rajčatový protlak, sůl, černý pepř, muškátový oříšek a povařte necelou minutu. Přidejte cherry rajčata, rajčatovou omáčku a přilijte balzamico.
  5. Omáčku nechejte lehce probublávat asi 5–7 minut a občas promíchejte. Pánev sundejte z plamene, vmíchejte čerstvé bylinky, smetanu a uvařené gnocchi.
  6. Asi polovinu množství přendejte do připravené zapékací mísy, poklaďte polovinou natrhané mozzarelly, přidejte zbylé množství rajčatových gnocchi a poklaďte zbylým čerstvým sýrem.
  7. Mísu vložte do trouby a gnocchi zvrchu ogrilujte, aby se sýr rozpustil a zezlátl. Vyndejte z trouby, nechejte odležet asi 5 minut a servírujte posypané čerstvými bylinkami.

Zapečené gnocchi s rajčaty 2 Foto: Zapečené gnocchi s rajčaty; foto: floatingkitchen.net