návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Dýňové gnocchi

Hodnoceno: 7x
4 porce
do 1 hodiny
Dýňové gnocchi
Autor: Jíme zdravě ve městě i na venkově Dýňové gnocchi
Dýně jsou v této době všude k mání v hojném počtu a v kuchyni se s nimi dá doslova kouzlit. Kromě oblíbené dýňové polévky zkuste třeba výtečné gnocchi. K jejich přípravě potřebujete dýňové pyré, které doporučujeme udělat ve větším množství, dá se totiž využít ve slaných i sladkých pokrmech a přebytky lze zamrazit k pozdějšímu použití.

Suroviny (4 porce)

Dýňové pyré:

Gnocchi:

Postup

  1. Dýňové pyré: Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni rozpulte (neloupejte), vydlabejte semínka a obě poloviny přemístěte na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Plech s dýní dejte do předehřáté trouby a pečte doměkka 40–45 minut při 170–180 °C. Dýně nechte vychladnout na mřížce. Vydlabejte dužinu, přemístěte ji do mísy a rozmixujte ji tyčovým nebo stolním mixérem dohladka.
  3. Dýňové pyré můžete použít hned nebo skladovat v uzavíratelných sáčcích v mrazáku. V mrazáku vydrží dýňové pyré až 6 měsíců.
  4. Gnocchi: Vezměte velkou mísu a smíchejte v ní dýňové pyré, žloutek, sůl, mouku a mléko. Míchejte, dokud nevznikne kompaktní nelepivé těsto. Pokud se těsto lepí na okraje mísy, přisypte trochu mouky a hněťte o chvilku déle.
  5. Těsto rozdělte na 4 stejné části a z každé části vyválejte dlouhý váleček. Z válečků pak odkrajujte cca 1,5 cm dlouhé kusy.
  6. Každý kousek svrchu otlačte vidličkou a dejte stranou. Až zpracujete všechno těsto, vařte připravené gnocchi 3 minuty ve vroucí osolené vodě a podávejte s oblíbenou omáčkou.

PRIMA TIP: Dýňové pyré má v kuchyni využití jak ve slaných, tak sladkých receptech. Zkuste část dýňového pyré zamíchat do těsta na bábovku, buchtu nebo podávat místo bramborové kaše.

Dýňové gnocchi
Autor: Jíme zdravě ve městě i na venkově Dýňové gnocchi

Jíme zdravě ve městě i na venkově

Už potřetí můžete ochutnávat a zkoušet novinky z kuchyně v podání oblíbené kuchařky Jíme zdravě. Tentokrát s podtitulem Příběhy kuchařů, jako jste vy. Trojice mladých studentů totiž protentokrát přišla se zcela novým konceptem kuchařky. V hlavní roli byli totiž fanoušci, kteří pomohli s výběrem, zkoušením a ochutnáváním receptů. V kuchařce najdete tak nejen recepty, ale také příběhy a fotografie lidí, se kterými jídla vařili.

“Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech České republiky,” libují si studenti, tedy konkrétně trio Barbora Kravková, Barbora Hlubučková a Petr Novák.

V novém vydání najdete osm kapitol: Pomalé snídaně, Rychlovky do krabičky, V hlavní roli zelenina, Kvalitní kousek masa, Sladké radosti, Návštěva u babičky, Posezení s přáteli a Víkend v kuchyni.

Kuchařku najdete v knihkupectvích od 25. října, 256 stran za 399 Kč.

Související témata: gnocchi , dýňové pyré , Přílohy , Italská kuchyně