Bleskové lískooříškové tiramisu podle Gordona Ramsaye
Zdroj: Stačí 10 minut
Bleskové lískooříškové tiramisu podle Gordona Ramsaye
Zdroj:
Stačí 10 minut
Ve své nové knize Gordon Ramsay nabízí nápady na super rychlá jídla, která se budou hodit jako večeře po náročném dni. A ano, my víme, že tiramisu není večeře, ale nepodělit se s vámi o tuto bleskovou přípravu italského národního dezertu, který vyniká pracností a dlouhým odležením, nám přišlo škoda. A proč byste nemohli po večeři servírovat i dezert, že?
Postup přípravy
-
Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejte na silném stupni. Oříšky nasekejte nahrubo a vsypte do pánve. Ochuťte je špetkou soli a opékejte 2–3 minuty, až začnou tmavnout. Občas pánví potřeste, ať se nepřipálí a rovnoměrně se opečou ze všech stran.
-
Přidejte krupicový cukr a za stálého míchání vařečkou nechte zkaramelizovat. Přendejte na talíř nebo prkénko a nechte trochu zchladnout.
-
Mezitím v míse dobře promíchejte mascarpone a nutellu. Smetanu, moučkový cukr a vanilkový extrakt vyšlehejte v jiné míse do zhoustnutí smetany, ale nikoliv dotuha.
-
Přísady na sirup k namáčení promíchejte v malé misce. Polovinu sirupu vlijte do krému s nutellou a zlehka vmíchejte oslazenou šlehačku, aby vznikl efekt vlnky.
-
V druhé polovině sirupu omočte část piškotů a vyskládejte je na dno skleniček nebo misek – nalámejte je tak, aby se do nich vešly. Přikryjte vrstvou nutellového krému, pak v sirupu omočte zbylé piškoty a naaranžujte je navrch. Pokračujte další vrstvou krému.
-
Karamelizované lískové oříšky rozdrobte a tiramisu jimi posypte, poté dezert poprašte kakaem a podávejte. (Nebo ho můžete uložit do lednice a poprášit kakaem těsně před podáváním).
Bleskové lískooříškové tiramisu podle Gordona Ramsaye
Zdroj: Stačí 10 minut
Bleskové lískooříškové tiramisu podle Gordona Ramsaye
Zdroj:
Stačí 10 minut
Vyzkoušejte i další recepty na italské tiramisu
Další extra rychlé recepty z nové kuchařky Gordona Ramsaye najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH