Stačí 10 minut

Bleskové lískooříškové tiramisu podle Gordona Ramsaye

Moje hodnocení
3x

Ve své nové knize Gordon Ramsay nabízí nápady na super rychlá jídla, která se budou hodit jako večeře po náročném dni. A ano, my víme, že tiramisu není večeře, ale nepodělit se s vámi o tuto bleskovou přípravu italského národního dezertu, který vyniká pracností a dlouhým odležením, nám přišlo škoda. A proč byste nemohli po večeři servírovat i dezert, že?

4 porce
10 minut
italská

Tiramisu

Sirup k namáčení

Postup přípravy

  1. Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejte na silném stupni. Oříšky nasekejte nahrubo a vsypte do pánve. Ochuťte je špetkou soli a opékejte 2–3 minuty, až začnou tmavnout. Občas pánví potřeste, ať se nepřipálí a rovnoměrně se opečou ze všech stran.
  2. Přidejte krupicový cukr a za stálého míchání vařečkou nechte zkaramelizovat. Přendejte na talíř nebo prkénko a nechte trochu zchladnout.
  3. Mezitím v míse dobře promíchejte mascarpone a nutellu. Smetanu, moučkový cukr a vanilkový extrakt vyšlehejte v jiné míse do zhoustnutí smetany, ale nikoliv dotuha.
  4. Přísady na sirup k namáčení promíchejte v malé misce. Polovinu sirupu vlijte do krému s nutellou a zlehka vmíchejte oslazenou šlehačku, aby vznikl efekt vlnky.
  5. V druhé polovině sirupu omočte část piškotů a vyskládejte je na dno skleniček nebo misek – nalámejte je tak, aby se do nich vešly. Přikryjte vrstvou nutellového krému, pak v sirupu omočte zbylé piškoty a naaranžujte je navrch. Pokračujte další vrstvou krému.
  6. Karamelizované lískové oříšky rozdrobte a tiramisu jimi posypte, poté dezert poprašte kakaem a podávejte. (Nebo ho můžete uložit do lednice a poprášit kakaem těsně před podáváním).

Vyzkoušejte i další recepty na italské tiramisu

Další extra rychlé recepty z nové kuchařky Gordona Ramsaye najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Stačí 10 minut

Gordon Ramsay Stačí 10 minut

Britský šéfkuchař známý svým hrubším vyjadřováním v kuchyni získal za svůj život už 17 michelinských hvězd, momentálně jich v jeho restauraci září v součtu sedm. Stojí za nimi neskutečná píle, kreativita při kombinaci surovin a postupů, ale také perfektní zorganizovanost a maximální schopnost využít čas. To vše vám Gordon naservíruje ve své nejnovější kuchařce plné praktických, a hlavně velmi chutných receptů na každodenní jídla pro celou rodinu. Využijete je ať už přijdete večer z práce, nebo vaříte každý den obědy pro děti, nebo chcete o víkendu pozvat přátele. Deset minut vám pravděpodobně nebude stačit, protože nejste Gordon Ramsay, ale 15–20 minut vám na vaření i s přípravou postačí. „Chci, aby se všichni cítili jako lepší a sebevědomější kuchaři. Tohle je skvělé jídlo v té nejrychlejší podobě a rychlé jídlo v té nejvyšší kvalitě,“ dodává.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty