návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Malinové tiramisu

8 porcí
do 30 minut
Malinové tiramisu
Malinové tiramisu Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Variace autentického italského dezertu s půvabnou historií (prý se v tamních hotelích podával po svatební noci) vás určitě potěší. Třeba až zas půjdete na maliny.

 

Postup

  1. Džem a 4 lžíce likéru promíchejte v misce. Ve velké míse promíchejte mascarpone a zbylé 2 lžíce likéru.
  2. Elektrickými metlami ušlehejte smetanu, cukr a vanilkový extrakt do polotuha. Gumovou stěrkou zatřete nejprve čtvrtinu šlehačky k mascarpone, pak zatřete i zbytek.
  3. Dno skleněné čtverhranné formy vyložte polovinou piškotů nebo proužků těsta. Potřete je polovinou džemu s likérem a posypte polovinou malin.
  4. Postup zopakujte se zbylými přísadami, zakončete malinami. Formu přikryjte a dejte nejméně na 3 hodiny (ale i přes noc) chladit. Podávejte nakrájené na řezy a poprášené moučkovým cukrem.