Suroviny
- malinový džem (bez peciček) 1 hrnek
- likér Grand Marnier 6 lžic
- mascarpone (pokojové teploty) 500 g
- cukr krupice 1/4 hrnku
- vanilkový extrakt 1 lžička
- cukrářské piškoty (nebo proužky piškotového těsta) 28 ks
- maliny (čerstvé) 1 košíček
- moučkový cukr (na poprášení)
Postup přípravy
- Džem a 4 lžíce likéru promíchejte v misce. Ve velké míse promíchejte mascarpone a zbylé 2 lžíce likéru.
- Elektrickými metlami ušlehejte smetanu, cukr a vanilkový extrakt do polotuha. Gumovou stěrkou zatřete nejprve čtvrtinu šlehačky k mascarpone, pak zatřete i zbytek.
- Dno skleněné čtverhranné formy vyložte polovinou piškotů nebo proužků těsta. Potřete je polovinou džemu s likérem a posypte polovinou malin.
- Postup zopakujte se zbylými přísadami, zakončete malinami. Formu přikryjte a dejte nejméně na 3 hodiny (ale i přes noc) chladit. Podávejte nakrájené na řezy a poprášené moučkovým cukrem.
Vyzkoušejte jednoduchý nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE