Najděte si recept
Na co máte chuť?

Malinové tiramisu
Variace autentického italského dezertu s půvabnou historií (prý se v tamních hotelích podával po svatební noci) vás určitě potěší. Třeba až zas půjdete na maliny.
do 30 minut
8 porcí
Suroviny (8 porcí)
- malinový džem (bez peciček) 1 hrnek
- pomerančový likér (nejlépe Grand Marnier) 6 lžic
- mascarpone pokojové teploty 500 g
- cukr krupice 1/4 hrnku
- vanilkový extrakt 1 lžička
- cukrářské piškoty nebo proužky piškotového těsta 28 ks
- čerstvé maliny 1 košíček
- cukr moučka na poprášení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Džem a 4 lžíce likéru promíchejte v misce. Ve velké míse promíchejte mascarpone a zbylé 2 lžíce likéru.
- Elektrickými metlami ušlehejte smetanu, cukr a vanilkový extrakt do polotuha. Gumovou stěrkou zatřete nejprve čtvrtinu šlehačky k mascarpone, pak zatřete i zbytek.
- Dno skleněné čtverhranné formy vyložte polovinou piškotů nebo proužků těsta. Potřete je polovinou džemu s likérem a posypte polovinou malin.
- Postup zopakujte se zbylými přísadami, zakončete malinami. Formu přikryjte a dejte nejméně na 3 hodiny (ale i přes noc) chladit. Podávejte nakrájené na řezy a poprášené moučkovým cukrem.