Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Tiramisu s karamelovými sušenkami a máslovým karamelem

4 porce
do 2 hodin
Tiramisu s karamelovými sušenkami a máslovým karamelem
Tiramisu s karamelovými sušenkami a máslovým karamelem Autor: archiv Lotus Biscoff
Klasické tiramisu se připravuje z cukrářských piškotů, ale pokud chcete malou změnu, zkuste ho tentokrát z karamelových sušenek a krém z mascarpone kombinujte s vláčným karamelem ze slaného másla a cukru.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve připravte karamel. Rozpusťte cukr v pánvi a nechte ho zabarvit do zlatohněda. Stáhněte pánev z plamene a pomalu vlévejte smetanu. Stále míchejte a vraťte pánev na hořák. Přidejte máslo nakrájené na kousky a stále míchejte, aby byla směs krémovitá. Nechte zchladnout.
  2. Připravte tiramisu. Oddělte žloutky od bílků, vyšlehejte sníh z bílků a dejte stranou. Smíchejte mascarpone se žloutky do hladkého krému. Opatrně vmíchejte do sněhu a dejte do chladničky.
  3. Nalejte polovinu vychladlého máslového karamelu do skleničky. Sušenky Lotus Biscoff rozlámejte na kousky a zatlačte je do karamelového krému. Vrstvu sušenek překryjte pěnou s mascarpone. Vrstvení opakujte a nechte vychladit, aby dezert ztuhnul.
  4. PRIMA TIP: Zbytek karamelu si ponechte, kdyby si někdo chtěl přidat.
Reklama

Tiramisu s karamelovými sušenkami a máslovým karamelem  Foto:

Tiramisu s karamelovými sušenkami a máslovým karamelem, foto: archiv Lotus Biscoff

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama