zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kokosové tiramisu
Autor: Cat & Cook Kokosové tiramisu

Kokosové tiramisu

Hodnoceno: 0x
Historie tiramisu je poměrně spletitá. Nejpravděpodobnější verze ale je, že se poprvé prodávalo v restauraci Le Beccherie v Trevisu. Vymyslel ho přímo majitel Roberto Linguanotto se svojí učnicí Francescou Valori, jejíž rodné jméno bylo právě Tiramisu.
do 30 minut

Tiramisu je nejlepší, když se nechá odležet do druhého dne. Samozřejmě je možné ho udělat i do větší mísy. Před servírováním ho posypejte kvalitním holandským kakaem, já používám jedině Van Houten v plechovce.

Článek

Originální italské tiramisu Foto:

10+ skvělých receptů na tiramisu ve všech podobách

Tradiční italský dezert tiramisu není historicky zase tak starý, ale získal si světovou popularitu rychlostí blesku a dnes už ho za tradiční můžeme klidně považovat....

reklama

Postup

  1. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Uvařte si kávu a až zchladne, ochuťte ji lžící kokosového Moninu.
  2. Bílky oddělte od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh. Žloutky šlehejte s cukrem do světlé pěny, bude to trvat asi 10 minut. Já k tomu používám svůj stolní mixér a balónovou metlu. Jde to i ručním šlehačem nebo ručně, jen to bude makačka.
  3. Cukr by měl být zcela rozpuštěný. Mascarpone nejdřív přendejte do misky a spodní stranou lžíce ho rozmíchejte dohladka tak, aby bylo krásně krémové a jeho konzistence byla nadýchaná.
  4. Po menších částech ho přidejte do vyšlehané směsi společně s vanilkovou esencí a Moninem (popřípadě alkoholem) a už jen krátce zašlehejte. Nadvakrát přidejte sníh a opatrně ručně rozmíchejte stěrkou.
  5. Piškoty na vteřinku namočte v kávě a poklaďte dno sklenice. Nechte je vždy řádně okapat, aby v dezertu nebylo příliš tekutiny.
  6. Přidejte krém a postupujte stejně, dokud sklenici nenaplníte. Vrch sklenice by měl pokrývat krém.

Kokosové tiramisu 2 Foto: Kokosové tiramisu; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová

reklama