Suroviny
- tofu (nebo tempeh) 150 g
- majonéza 50 g
- jarní cibulka 20 g
- sriracha omáčka 10 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- salátová okurka 1/4 ks
- římský salát (nebo ledový) 50 g
- rajče 1 ks
- koriandr 15 g
- máta 15 g
- tortilla 2 ks
Postup přípravy
Tofu nebo tempeh nakrájejte na hranolky a osmažte na oleji dozlatova.
Připravte dresink z majonézy, srirachy, citronové šťávy, soli a pepře.
Tortilly naplňte salátem, nakrájeným rajčetem a okurkou, osmaženým tofu/tempehem, dresinkem a čerstvými bylinkami. Zabalte a krátce opečte na suché pánvi, aby se wrap pěkně zatáhl.
Vyzkoušejte také legendární kuřecí kung pao z restaurace Sia podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia
Vítejte v pulsujícím světě asijské restaurace Sia
Asijské menu restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií obohacených o zkušenosti a nápady mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Pod jeho vedením v něm spolupracují kuchaři z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, z Moravy i Číny. Interiér restaurace odkazuje na exotickou poetiku asijských tržišť a příprava jídel se odehrává v otevřené kuchyni, a to ve třech patrech a přímo před hosty. Ti mohou sledovat výrobu domácích nudlí a čínských knedlíčků dim sum, porcování pekingské kachny nebo přípravu masa a ryb na japonském grilu robata.
Restaurace Sia, V Celnici 1034/6, 110 00 Praha 1