Suroviny
- cizrna (den předem namočená) 100 g
- římský kmín 1 větší špetka
- jarní cibulka 1 hrst
- koriandr 1 hrst
- sůl
- pepř
- pita chléb 2 ks
- olivový olej
- zelenina (rajčata, okurka, cibule, salát) 250 g
- bílý jogurt (smíchaný s česnekem a solí)
Postup přípravy:
- Cizrnu nasypte do mísy, přidejte jarní cibulku, koriandr, římský kmín, sůl a pepř a v mixéru rozmixujte na hladkou pastu.
- Cizrnovou pastu prsty rozdělte na pita chleby a na rozpálené pánvi s trochou oleje opečte cizrnu dozlatova.
- Povrch chleba doporučujeme zakápnout trochou vody a na závěr přiklopit pokličkou, aby při pečení zůstal vláčný.
- Na opečenou cizrnovou směs rozložte zeleninu, jogurtový dresink, zarolujte a podávejte.
TIP PRIMA FRESH: Cizrnovou směs doporučujeme udělat ve větším množství a po porcích zamrazit. Potom už jen stačí krátce rozmrazit a můžete si wrapy připravit kdykoliv, kdy vás na ně přepadne chuť.
Originální falafel si můžete připravit i podle videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Falafel z cizrny
Nebo zkuste další recepty na wrapy: