redakce Prima FRESH

Tapiokové perličky s kokosovým mlékem z  restaurace Sia

Moje hodnocení
10x

Možná je znáte z některých asijských trhů nebo jste je už sami ochutnali. Tapiokové perličky jsou extraktem z kořene manioku a dá se s nimi vykouzlit řada skvělých dezertů. Třeba tento lahodný od Jiřího Štifta z restaurace Sia. :)

6 porcí
30 minut
asijská

Suroviny

Cukrový svar

Ovoce

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Tapiokové kuličky přes noc namočte do trojnásobného množství vody.
  2. Druhý den je krátce povařte (cca 5–6 minut), dokud nezprůhlední.
  3. Poté je sceďte a vychlaďte.
  4. Mezitím si připravte cukrový svar. Cukr s vodou vařte 5 minut a nechte vychladit.
  5. Vychlazené perličky smíchejte s vychlazeným cukrovým svarem.
  6. Mango oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte na plátky.
  7. Granátové jablko rozpulte a lžící vyberte semínka.
  8. Dračí ovoce oloupejte a nakrájejte na kousky.
  9. Při podávání vyceďte perličky z cukrového svaru a pokapte limetkovou šťávou.
  10. Vložte je do servírovacích misek a zalijte kokosovým mlékem.
  11. Ozdobte exotickým ovocem, lístky máty a ořechy.

Znáte restauraci Sia?

Asijské menu tohoto známého podniku vychází z tradičních receptů, postupů a technologií, obohacených o zkušenosti a invenci mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Různorodá gastronomie největšího kontinentu světa se v Sia připravuje ve třech samostatných kuchyních, a to vždy od základních surovin a za dodržování tradičních postupů. Mezi nejoblíbenější speciality patří dva dny připravovaná pekingská kachna, knedlíčky dim sum a jídla připravovaná na robata grilu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty