Suroviny
- tapiokové perly 120 g
- voda
- kokosové mléko 100 ml
Ovoce
- mango (zralé ) 1 ks
- granátové jablko 1 ks
- ovoce (dračí ovoce (dragon fruit))
- limetka 1 ks
Postup přípravy
- Tapiokové kuličky přes noc namočte do trojnásobného množství vody.
- Druhý den je krátce povařte (cca 5–6 minut), dokud nezprůhlední.
- Poté je sceďte a vychlaďte.
- Mezitím si připravte cukrový svar. Cukr s vodou vařte 5 minut a nechte vychladit.
- Vychlazené perličky smíchejte s vychlazeným cukrovým svarem.
- Mango oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte na plátky.
- Granátové jablko rozpulte a lžící vyberte semínka.
- Dračí ovoce oloupejte a nakrájejte na kousky.
- Při podávání vyceďte perličky z cukrového svaru a pokapte limetkovou šťávou.
- Vložte je do servírovacích misek a zalijte kokosovým mlékem.
- Ozdobte exotickým ovocem, lístky máty a ořechy.
Tapiokové perličky s kokosovým mlékem z restaurace Sia 1 Zdroj: archiv Jiří Štift
Znáte restauraci Sia?
Asijské menu tohoto známého podniku vychází z tradičních receptů, postupů a technologií, obohacených o zkušenosti a invenci mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Různorodá gastronomie největšího kontinentu světa se v Sia připravuje ve třech samostatných kuchyních, a to vždy od základních surovin a za dodržování tradičních postupů. Mezi nejoblíbenější speciality patří dva dny připravovaná pekingská kachna, knedlíčky dim sum a jídla připravovaná na robata grilu.