Tapiokové perličky s kokosovým mlékem z  restaurace Sia

Moje hodnocení
5x

Možná je znáte z některých asijských trhů nebo jste je už sami ochutnali. Tapiokové perličky jsou extraktem z kořene manioku a dá se s nimi vykouzlit řada skvělých dezertů. Třeba tento lahodný od Jiřího Štifta z restaurace Sia. :)

6 porcí
30 minut
asijská

Suroviny

Cukrový svar

  • voda (cukr) 100 g
  • voda 100 ml

Ovoce

  • zralé mango 1 ks
  • granátové jablko 1 ks
  • dračí ovoce (dragon fruit)
  • limetka 1 ks

Na ozdobu

  • lístky máty 1 hrst
  • ořechy

Postup přípravy

  1. Tapiokové kuličky přes noc namočte do trojnásobného množství vody.
  2. Druhý den je krátce povařte (cca 5–6 minut), dokud nezprůhlední.
  3. Poté je sceďte a vychlaďte.
  4. Mezitím si připravte cukrový svar. Cukr s vodou vařte 5 minut a nechte vychladit.
  5. Vychlazené perličky smíchejte s vychlazeným cukrovým svarem.
  6. Mango oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte na plátky.
  7. Granátové jablko rozpulte a lžící vyberte semínka.
  8. Dračí ovoce oloupejte a nakrájejte na kousky.
  9. Při podávání vyceďte perličky z cukrového svaru a pokapte limetkovou šťávou.
  10. Vložte je do servírovacích misek a zalijte kokosovým mlékem.
  11. Ozdobte exotickým ovocem, lístky máty a ořechy.

Znáte restauraci Sia?

Asijské menu tohoto známého podniku vychází z tradičních receptů, postupů a technologií, obohacených o zkušenosti a invenci mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Různorodá gastronomie největšího kontinentu světa se v Sia připravuje ve třech samostatných kuchyních, a to vždy od základních surovin a za dodržování tradičních postupů. Mezi nejoblíbenější speciality patří dva dny připravovaná pekingská kachna, knedlíčky dim sum a jídla připravovaná na robata grilu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty