Jiří Štift / Sia

Paňdžábské rýžové firni s jablky a ořechy podle restaurace Sia

Moje hodnocení
3x

V pražské restauraci Sia můžete vyzkoušet autentickou indickou kuchyni a pokrmy, které ještě neznáte. Šéfkuchař Jiří Štift se s námi podělil o recept na sladkou rýžovou kaši, kterou můžete připravit jako netradiční dezert.

3 porce
60 minut
indická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Basmati rýži zalijte vodou a nechte ji 30 minut namáčet. Poté vodu sceďte a rýži rozmixujte na pastu.
  2. Kokosové mléko pomalu za stálého míchání přiveďte k varu a 10 minut svařte. Přidejte rýžovou pastu a pomalu za stálého míchání vařte cca 10-15 minut. Rýžová pasta musí změknout. Poté přidejte šafrán, cukr a kardamom.
  3. Firni rozdělte do servírovacích misek a nechte vychladnout. Podávejte studené, ozdobené kešu ořechy, na kousky nakrájeným jablkem, zrníčky granátového jablka a čerstvou mátou.

Jiří Štift zve na indické dny v Sia

„Indická kuchyně je plná chutí. Když umíte pracovat s kořením a sami z čerstvých surovin vytvoříte základy pro typické pokrmy, tak je indická kuchyně naprosto úžasná, lehká a plně vás uspokojí,“ říká šéfkuchař restaurace Sia Jiří Štift, který stojí za nápadem uspořádat v Sia indické dny, při kterých vám zde naservírují takovou Indii, jakou nikde jinde nezažijete. Voňavou po typickém koření, ale lehčí a méně tučnou. Speciální akce proběhne od 19. do 30. září.

Od týmu kuchařů Jiřího Štifta však nečekejte jen tradiční pokrmy. „Máslové kuře alias butter chicken nesmí rozhodně chybět, ale chceme nabídnout i něco víc, než dostanete v běžné indické restauraci. S kolegy jsme dali dohromady menu, které je složeno z pokrmů napříč celou Indií a chuťově velmi pestré,“ přibližuje Jiří Štift, na co se milovníci Indie mohou těšit.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jiří Štift / Sia


Přečtěte si také

Recepty