návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Losos se salátem z manga

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 1 hodiny
Losos se salátem z manga
Autor: FOODLOVER.CZ Losos se salátem z manga
Tato verze lososa s lehkým asijským salátem je fantastická! Mango všemu dodá skvělou chuť a zálivka zase správný říz. Pokud milujete ryby a asijská jídla, rozhodně neváhejte! :)

Postup

  1. Nejdříve si naložte lososa. Připravte si marinádu z medu, sójové omáčky, nasekaného zázvoru a česneku. Filety potřete ze všech stran a nechte v lednici alespoň hodinu odstát.
  2. Pokračujte salátem – uvařte nudle podle návodu na obalu. Propláchněte je studenou vodou, vodu slijte a rukou dobře vymačkejte. Překrájejte je nožem, aby se dobře jedly.
  3. Mango, mrkev a okurku nakrájejte na delší nudličky. Smíchejte nudle a zeleninu, přidejte nasekanou jarní cibulku, vše dejte dobře vychladit.
  4. Lososa vyndejte z marinády, trochu osušte a opečte na kokosovém oleji krátce a zprudka ze všech stran. Lososa dodělejte v páře, přelijte a potřete zbylou marinádou.
  5. Používejte program vaření ve střední vlhkosti při teplotě 150 °C. Podle velikosti porcí bude stačit v páře upravovat asi 10 minut, losos zůstane uvnitř krásně šťavnatý a na povrchu bude dobře opečený.
  6. Nakonec si připravte jen zálivku na salát. Smíchejte horkou vodu, rybí, chilli a sójovou omáčku, dochuťte cukrem, trochou chilli vloček a limetovou šťávou.
  7. Salát zalijte zálivkou až těsně před servírováním, na talíř navrstvěte salát a přes něj položte lososa, kterého přelijte ještě marinádou z pánve.
  8. Posypte arašídy a jarní cibulkou. Můžete na závěr dozdobit koriandrem a chilli papričkami.
Losos se salátem z manga
Autor: FOODLOVER.CZ Losos se salátem z manga

Foodlover
Tereza Boušková

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

Jmenuju se Tereza Boušková a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, čerstvá advokátka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Související témata: Hlavní jídla , Asijská kuchyně