Maso
- kuřecí prsa 300 g
- med 4 lžičky
- cukr krupice 2 lžičky
- sezamový olej 1/2 lžičky
- sójová omáčka (světlá) 60 ml
- česnek 1 větší stroužek
- zázvor 2cm kousek
- rostlinný olej 2 lžíce
- kukuřičný škrob 1 vrchovatá lžička
- voda (studená) 50 ml
Pak choi
- zelí pak choi 2 ks
- česnek 1 storužek
- rostlinný olej 1 lžíce
- ústřicová omáčka 1 lžíce
- sůl 3 špetky
- pepř (čerstvě namletý) 2 špetky
K podávání
- jasmínová rýže (vařená)
- bílá sezamová semínka (opražená) 1 lžička
- mrkev (kvítek na ozdobu)
Postup přípravy
- Kuřecí prsa rozkrojte vodorovně na dva tenké plátky, aby se rychleji propekly.
- V misce promíchejte suroviny na omáčku: med, cukr, sezamový olej, sójovou omáčku a oloupaný a nadrobno nakrájený česnek a zázvor.
- V pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Kuřecí plátky opečte z každé strany 2 minuty a vlijte omáčku. Nechte 3 minuty provařit.
- Škrob rozmíchejte ve vodě. Vlijte do pánve k masu a vařte ještě zhruba 3 až 5 minut, až omáčka zhoustne.
- Mezitím omyjte zelí pak choi. Rozkrojte ho na poloviny a spařte 5 minut v osolené vroucí vodě. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- V pánvi rozehřejte olej, krátce orestujte česnek a přidejte okapané zelí. Dochuťte ústřicovou omáčkou, solí a pepřem a rychle orestujte.
- Kuře teriyaki podávejte s jasmínovou rýží a přílohou ze zelí pak choi, ozdobené sezamem a kvítkem z mrkve.
Vyzkoušejte také kuřecí kousky v pikantní medové omáčce podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
