Suroviny
- hovězí kýta 250 g
- česnek 3 stroužky
- rostlinný olej 2 lžíce
- sůl 2 špetky
- jedlá soda 1 špetička (na špičku nože)
- sójová omáčka (světlá) 1 lžička
- ústřicová omáčka 2 lžičky
- rybí omáčka 1 lžička
- jasmínová rýže 100 g
- cibule 2 ks
- tapiokový škrob 1 lžička
- voda 2 lžíce
- smažená cibulka (k podávání)

Postup přípravy
- Kýtu nakrájejte přes vlákno na tenké plátky. Česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a polovinu vsypte k masu do mísy. Přidejte 1 lžičku oleje, sůl, sodu, sójovou, ústřicovou a rybí omáčku a nechte 30 minut marinovat při pokojové teplotě.
- Mezitím uvařte rýži. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velké měsíčky.
- V pánvi rozehřejte zbylý olej, přidejte zbylý česnek a nechte ho krátce rozvonět. Přidejte hovězí maso a restujte na vyšším středním stupni, až se maso zatáhne a začne pouštět šťávu.
- Přidejte cibuli a důkladně zamíchejte. Snižte teplotu a restujte, až cibule změkne.
- V misce rozmíchejte škrob se 2 lžícemi vody. Vlijte ho do pánve a nechte provařit pár minut, až omáčka zhoustne.
- Podávejte s čerstvě uvařenou jasmínovou rýží. Podle chuti můžete pokrm posypat restovanou cibulkou.
Vyzkoušejte také recept na Bún bò Nam Bô s hovězím masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Perfektní recept na domácí Bún bò Nam Bô