VE VARU: Vietnamský salát z nezralého manga s bylinkami a arašídy podle Marcely Vuong
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Vietnamský salát z nezralého manga s bylinkami a arašídy podle Marcely Vuong
Zdroj:
FTV Prima
V osmé epizodě kulinární show Ve varu připravil šéfkuchař David Müller se svým hostem Marcelou Vuong svěží salát, který je velmi populární ve Vietnamu. Tvrdší nezralé mango v našich obchodech seženete častěji než to dozrálé, proto se může hodit tip, jak ho zpracovat a proměnit v lahodné jídlo plné vitaminů.
2 porce
20 minut
vietnamská
Postup přípravy
-
Mango, mrkev a okurku nakrájejte na tenké julienne nudličky. Mungo klíčky, nasekanou perilu, klasnatku (pokud nemáte tyto bylinky, můžete použít mátu) a koriandr přidejte do mísy. Dochuťte česnekem, zázvorem, najemno nasekanou chilli papričkou, pepřem a v případě potřeby solí.
-
Salát promíchejte a zalijte zálivkou, kterou připravte smícháním všech ingrediencí.
-
Arašídy nasucho opražte, nechte vychladnout, poté je nadrťte v hmoždíři nebo nasekejte nahrubo nožem, ale nechte je na větší kousky. Posypte jimi naservírovaný salát.
-
PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
David Müller se svým hostem Marcelou Vuong
Zdroj: FTV Prima
David Müller se svým hostem Marcelou Vuong
Zdroj:
FTV Prima