David Müller

VE VARU: Vietnamský salát z nezralého manga s bylinkami a arašídy podle Marcely Vuong

Moje hodnocení
3x

V osmé epizodě kulinární show Ve varu připravil šéfkuchař David Müller se svým hostem Marcelou Vuong svěží salát, který je velmi populární ve Vietnamu. Tvrdší nezralé mango v našich obchodech seženete častěji než to dozrálé, proto se může hodit tip, jak ho zpracovat a proměnit v lahodné jídlo plné vitaminů.

2 porce
20 minut
vietnamská

Salát

Zálivka

Postup přípravy

  1. Mango, mrkev a okurku nakrájejte na tenké julienne nudličky. Mungo klíčky, nasekanou perilu, klasnatku (pokud nemáte tyto bylinky, můžete použít mátu) a koriandr přidejte do mísy. Dochuťte česnekem, zázvorem, najemno nasekanou chilli papričkou, pepřem a v případě potřeby solí.
  2. Salát promíchejte a zalijte zálivkou, kterou připravte smícháním všech ingrediencí.
  3. Arašídy nasucho opražte, nechte vychladnout, poté je nadrťte v hmoždíři nebo nasekejte nahrubo nožem, ale nechte je na větší kousky. Posypte jimi naservírovaný salát.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

David Müller


Přečtěte si také

Recepty