Špagety s artyčoky, polosušenými rajčaty a chilli tuňákem

Moje hodnocení
4x

Receptů na těstoviny není nikdy dost. Většinou oplývají minimem surovin, to ale není případ tohoto receptu. Na tomto talíři najdete kromě těstovin celou plejádu oblíbených italských antipasti, nechybí sušená rajčata, grilované papriky, kapary, olivy a pikantní tuňák. Dohromady tvoří nádhernou symfonii chutí.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • tuňák v olivovém oleji s chilli papričkou 3x 80 g
  • špagety 500 g
  • česnek 4 stroužky
  • olivový olej 4 lžíce
  • polosušená rajčata 4 lžíce
  • marinované artyčoky 16 ks
  • očištěné grilované papriky 4 ks
  • zelené olivy 4 lžíce
  • rajčatové pesto 4 lžíce
  • konzervaná celá račata (pelati) 1 plechovka (400 g)
  • rybí vývar 200 ml
  • bílé víno (suché bílé víno) 100 ml
  • máslo 2 lžíce
  • čerstvá rukola
  • kapary
  • parmazán
  • citronová kůra
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Do vroucí osolené vody vložte špagety, lehce je promíchejte, aby se neslepily. Vařte asi 8 minut, aby byly těstoviny al dente.
  2. Na předem zahřátou pánev nalijte olivový olej, přidejte překrájený česnek, který lehce orestujte.
  3. Na orestovaný česnek postupně přidejte tuňáka s chilli, zelené olivy, překrájené grilované papriky, marinované artyčoky a polosušená rajčata.
  4. Do takto připraveného základu vložte tomatové pesto a konzervovaná celá rajčata, která vařečkou nahrubo rozmačkejte. Vše důkladně promíchejte a podlijte bílým vínem a rybím vývarem.
  5. Celý základ nechte 4 minuty provářet. Po provaření přidejte uvařené špagety a na zjemnění máslo.
  6. Špagety s omáčkou důkladně před servírováním promíchejte v krémovou konzistenci.
  7. Podle chuti přisolte nebo dochuťte drceným pepřem. Na talíři posypejte kapary, nastrouhaným parmazánem a lístky čerstvé rukoly. Nakonec můžete přidat trochu nastrouhané citronové kůry.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Rio Mare


Přečtěte si také

Recepty