Suroviny
- velmi zralá cherry rajčata nakrájená na poloviny 750 g
- Česnek 3 stroužky
- Olivový olej 125 ml + na dochucení
- červený vinný ocet 2 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- Špagety 375 g
- čerstvá bazalka nasekaná nebo natrhaná 10 g
- čerstvě nastrouhaný parmazán 30 g
- sýr burrata pokojové teploty (lze nahradit mozzarellou) 375 g
Článek
18 neodolatelných receptů na těstoviny s rajčaty
Tahle láska začíná obvykle už v dětství a trvá celý život! Těstoviny s "červenou omáčkou" jsou zkrátka hříšně dobré.
Postup přípravy
- Ve velké míse si smíchejte rajčata, olej, ocet, sůl, pepř a prolisovaný česnek a nechte asi hodinu odstát při pokojové teplotě.
- Špagety uvařte v osolené vodě a ještě horké přidejte k rajčatům. Vmíchejte bazalku a parmazán, případně ještě dochuťte a rozdělte na talíře.
- Servírujte posypané natrhanou burratou nebo mozzarellou a pokapané olivovým olejem.