Suroviny
- cherry rajčata (velmi zralá,nakrájená na poloviny) 750 g
- česnek 3 stroužky
- olivový olej 125 ml + na dochucení
- červený vinný ocet 2 lžíce
- špagety 375 g
- bazalka (čerstvá,nasekaná nebo natrhaná) 10 g
- strouhaný parmazán (čerstvě nastrouhaný ) 30 g
- burrata (pokojové teploty lze nahradit mozzarellou) 375 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
18 neodolatelných receptů na těstoviny s rajčaty
Tahle láska začíná obvykle už v dětství a trvá celý život! Těstoviny s "červenou omáčkou" jsou zkrátka hříšně dobré.
Postup přípravy
- Ve velké míse si smíchejte rajčata, olej, ocet, sůl, pepř a prolisovaný česnek a nechte asi hodinu odstát při pokojové teplotě.
- Špagety uvařte v osolené vodě a ještě horké přidejte k rajčatům. Vmíchejte bazalku a parmazán, případně ještě dochuťte a rozdělte na talíře.
- Servírujte posypané natrhanou burratou nebo mozzarellou a pokapané olivovým olejem.