Suroviny
- špagety 225 g
- cibule 1/2 ks
- česnek 8 stroužků
- olivový olej 3 lžíce
- rajčata 900 g
- bílé víno 3 lžíce
- sůl 1 lžička + na osolení vody
- pepř 1/2 lžičky
- bazalka 9 ks
- strouhaný parmazán
Postup přípravy
- Vodu v hrnci osolte a přiveďte k varu. Až se bude vařit, přisypejte špagety a uvařte je al dente.
- Mezitím si připravte omáčku. Cibuli, česnek i rajčata pokrájejte a na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a asi 2 minuty restujte dosklovata. Následně snižte teplotu, přisypejte česnek a restujte ho dozlatova.
- Nakonec přidejte pokrájená rajčata i se šťávou a semínky. Teplotu trochu zvyšte a přilijte bílé víno. Přiveďte k varu a vařte asi 5 minut, dokud nebudou rajčata měkká a nevytvoří se hustá omáčka.
- Omáčku dochuťte solí, pepřem a nechejte ji hřát na nejnižším stupni. Uvařené špagety sceďte, přidejte k omáčce a chvíli společně povařte.
- Posypejte natrhanými čerstvými lístky bazalky a nastrouhaným parmazánem.