Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- česnek 1 stroužek
- hummus 80 g
- sušená rajčata (v oleji) 4 ks
- černé olivy hrst
- těstoviny (vařené t) 400 g
- voda (horká (nebo voda z vaření těstovin)) 1/2 hrnku
- rukola (hrst čerstvé rukoly nebo špenátu)
- citronová šťáva
- chilli (chilli vločky)
- sůl
Postup přípravy
- Na olivovém oleji nechte zesklovatět najemno nasekaný česnek.
- Přidejte k němu hummus, nakrájená sušená rajčata, černé olivy a uvařené těstoviny.
- K nim ještě přilijte vodu a společně promíchejte, aby se vše rovnoměrně promíchalo a vznikla hladká omáčka.
- Ke směsi přidejte rukolu nebo špenát, dochuťte citronovou šťávou, špetkou soli a chilli.
- Pánev přikryjte pokličkou a na mírném ohni nechte rukolu pár minut zavadnout.
- Nakonec vše ještě jednou promíchejte – pokud je omáčka moc hustá, přidejte trochu vody.