Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vejce po italsku
Snídaňoví jedlíci se dělí na dva tábory, milovníky sladkého a slaného. Jestli jste zastánci toho druhého, vejce po italsku budou vaše oblíbená pochoutka. O to víc, pokud milujete vejce s tekutým žloutkem. Tak jdeme snídat! :)
do 30 minut
2–3 porce
Suroviny (2–3 porce)
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- olivový olej 2 lžíce
- konzerva sekaných rajčat (nebo čerstvá) 400 g
- bílé víno 0,5 dl
- snítka bazalky + na dokončení
- vejce 3 ks
- sušená šunka 80 g
- sůl, pepř
- parmazán na dokončení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do větší pánve nalijte olivový olej, na kterém nechte zpěnit nadrobno nasekanou cibuli a česnek.
- K zelenině přidejte rajčata z konzervy a bílé víno.
- Pomalu na středním plameni promíchávejte, aby se tekutina odpařila a vytvořila se hustší omáčka, kterou osolte a vmíchejte nasekanou bazalku.
- Plamen stáhněte na minimum, v omáčce vytvořte tři důlky, do kterých vyklepněte vejce.
- Okolo vajec rozložte na kousky natrhanou sušenou šunku, kterou lehce vmáčkněte do omáčky.
- Pánev potom přikryjte pokličkou, aby se bílky vajec upekly a žloutek zůstal ještě tekutý. To je potřeba průběžně kontrolovat.
- Jakmile jsou vejce hotová, stáhněte pánev z plotny, vše ještě dosolte a přidejte pepř.
- Před podáváním potom vejce posypte čerstvou bazalkou a nahrubo strouhanými hoblinkami parmazánu. Nejlepší přílohou je bílá bageta.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!