Suroviny
Postup přípravy
- Do větší pánve nalijte olivový olej, na kterém nechte zpěnit nadrobno nasekanou cibuli a česnek.
- K zelenině přidejte rajčata z konzervy a bílé víno.
- Pomalu na středním plameni promíchávejte, aby se tekutina odpařila a vytvořila se hustší omáčka, kterou osolte a vmíchejte nasekanou bazalku.
- Plamen stáhněte na minimum, v omáčce vytvořte tři důlky, do kterých vyklepněte vejce.
- Okolo vajec rozložte na kousky natrhanou sušenou šunku, kterou lehce vmáčkněte do omáčky.
- Pánev potom přikryjte pokličkou, aby se bílky vajec upekly a žloutek zůstal ještě tekutý. To je potřeba průběžně kontrolovat.
- Jakmile jsou vejce hotová, stáhněte pánev z plotny, vše ještě dosolte a přidejte pepř.
- Před podáváním potom vejce posypte čerstvou bazalkou a nahrubo strouhanými hoblinkami parmazánu. Nejlepší přílohou je bílá bageta.