návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vejce po italsku

Hodnoceno: 3x
2–3 porce
do 30 minut
Vejce po italsku
Autor: S vášní pro jídlo Vejce po italsku
Snídaňoví jedlíci se dělí na dva tábory, milovníky sladkého a slaného. Jestli jste zastánci toho druhého, vejce po italsku budou vaše oblíbená pochoutka. O to víc, pokud milujete vejce s tekutým žloutkem. Tak jdeme snídat! :)

Postup

  1. Do větší pánve nalijte olivový olej, na kterém nechte zpěnit nadrobno nasekanou cibuli a česnek.
  2. K zelenině přidejte rajčata z konzervy a bílé víno. 
  3. Pomalu na středním plameni promíchávejte, aby se tekutina odpařila a vytvořila se hustší omáčka, kterou osolte a vmíchejte nasekanou bazalku.
  4. Plamen stáhněte na minimum, v omáčce vytvořte tři důlky, do kterých vyklepněte vejce.
  5. Okolo vajec rozložte na kousky natrhanou sušenou šunku, kterou lehce vmáčkněte do omáčky.
  6. Pánev potom přikryjte pokličkou, aby se bílky vajec upekly a žloutek zůstal ještě tekutý. To je potřeba průběžně kontrolovat.
  7. Jakmile jsou vejce hotová, stáhněte pánev z plotny, vše ještě dosolte a přidejte pepř.
  8. Před podáváním potom vejce posypte čerstvou bazalkou a nahrubo strouhanými hoblinkami parmazánu. Nejlepší přílohou je bílá bageta.

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Související témata: Hlavní jídla