návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Vejce Benedikt

4 porce
do 30 minut
Vejce Benedikt
Autor: Už dost šéfe! Vejce Benedikt
Pokud si chcete dopřát opravdu královskou snídani, vsaďte na tuto úpravu vajec. Opečená žemle s kouskem šunky, na ní ztracené vejce s roztékajícím se žloutkem a to vše završené lahodnou omáčkou... Dokonalá harmonie!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ocet nalejte do malého kastrůlku, přidejte kuličky pepře, hrst bylinek a vše svařte na polovinu. Přeceďte a dejte stranou. Ve vodní lázni prošlehejte tři žloutky se dvěma lžícemi svařeného octa.
  2. Šlehejte, dokud směs nezhoustne. Finálně získáte lehkou nadýchanou pěnu. Nyní do pěny opatrně vmíchejte malou naběračku rozpuštěného másla. Tento postup opakujte, dokud nevmícháte všechno máslo. Takto připravenou holandskou omáčku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  3. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu a vmíchejte do ní lžíci octa. Do hrnku rozklepněte jedno vejce, vodu v hrnci zamíchejte, aby vznikl vír a vejce vložte doprostřed vzniklého víru. Vejce vařte ve vodě 2–3 minuty a poté ho děrovanou naběračkou vyjměte ven. Stejný postup opakujte se zbylými vejci.
  4. Jednotlivé půlky žemle opečte a uložte na servírovací talíř. Na každou polovinu opečené žemle dejte plátek šunky, položte na něj vejce a na závěr je přelejte holandskou omáčkou.
Reklama

Už dost, šéfe!

 

Už dost, šéfe!

"Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii avzpomínky na nejlepší i nejhorší situace z natáčení.

V knize najdete nejen fotogarafie a hlášky, ale hlavně mé nejoblíbenější recepty, které vám připomenou, že tohle řemeslo se dá dělat i dobře."

Zdeněk Pohlreich

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama