Suroviny
- přepuštěné máslo 1 lžička
- mangold 3 listy
- šunka (od kosti) 2 plátky
- vejce 3 ks
- cherry rajčata 2 ks
- ajvar (nebo ljutěnice) 5 lžiček
- chilli (drcené )
- kopr (čerstvý )
- sůl
Postup přípravy
- Řapíky z listů mangoldu nakrájejte na plátky a na přepuštěném másle na středně velké pánvi krátce orestujte.
- Přihoďte šunku nakrájenou na proužky a nasekané listy mangoldu. Zamíchejte a navrch vyklepněte vejce.
- Na ně rozložte na plátky nakrájená cherry rajčata a pár lžiček ljutěnice nebo ajvaru. Osolte a posypte drceným chilli.
- Na mírném ohni smažte, až bílky ztuhnou a žloutky zůstanou stále tekuté. Můžete napůl přikrýt poklicí.
- Nakonec zasypte trochou nasekaného kopru a ihned podávejte.
S Klárou v kuchyni: Vejce na podušce z mangoldu 2 Zdroj: Klára Michalová