S Klárou v kuchyni: Vejce na podušce z mangoldu
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Vejce na podušce z mangoldu
Zdroj:
Klára Michalová
Když máte doma čerstvá vejce, máte vyhráno! Snadno z nich totiž vyrobíte luxusní snídani, po které nebudete mít hned hlad. Nebo extra rychlou a moc dobrou večeři. Ideální ve chvíli, když jste doma sami a nechce se vám pro jednoho vařit něco složitého, ale zase se nechcete odbývat chlebem s něčím :)
Postup přípravy
-
Řapíky z listů mangoldu nakrájejte na plátky a na přepuštěném másle na středně velké pánvi krátce orestujte.
-
Přihoďte šunku nakrájenou na proužky a nasekané listy mangoldu. Zamíchejte a navrch vyklepněte vejce.
-
Na ně rozložte na plátky nakrájená cherry rajčata a pár lžiček ljutěnice nebo ajvaru. Osolte a posypte drceným chilli.
-
Na mírném ohni smažte, až bílky ztuhnou a žloutky zůstanou stále tekuté. Můžete napůl přikrýt poklicí.
-
Nakonec zasypte trochou nasekaného kopru a ihned podávejte.
S Klárou v kuchyni: Vejce na podušce z mangoldu 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Vejce na podušce z mangoldu 2
Zdroj:
Klára Michalová