Suroviny
- přepuštěné máslo 1 lžička
- mangold 3 listy
- šunka od kosti 2 plátky
- vejce 3 ks
- cherry rajčata 2 ks
- ljutěnice (nebo ajvar) 5 lžiček
- sůl
- drcené chilli
- čerstvý kopr
Postup přípravy
- Řapíky z listů mangoldu nakrájejte na plátky a na přepuštěném másle na středně velké pánvi krátce orestujte.
- Přihoďte šunku nakrájenou na proužky a nasekané listy mangoldu. Zamíchejte a navrch vyklepněte vejce.
- Na ně rozložte na plátky nakrájená cherry rajčata a pár lžiček ljutěnice nebo ajvaru. Osolte a posypte drceným chilli.
- Na mírném ohni smažte, až bílky ztuhnou a žloutky zůstanou stále tekuté. Můžete napůl přikrýt poklicí.
- Nakonec zasypte trochou nasekaného kopru a ihned podávejte.
S Klárou v kuchyni: Vejce na podušce z mangoldu Zdroj: Klára Michalová