Placky
- hladká mouka 1 hrnek
- voda 1 hrnek
- škrob 2 lžíce
- kurkuma (mletá ) 1 lžička
- sůl 2 lžičky
- bílé zelí 1/4 hlávky
- mrkev 2 ks
- cuketa 1 ks
- řepkový olej (na smažení)
Omáčka
- sójová omáčka 2 lžíce
- voda 2 lžíce
- cukr 1 lžička
- ocet (rýžový nebo černý čínský ocet) 1 lžička
- sezamový olej 1/2 lžičky
- sezamová semínka 1 lžička
Postup přípravy
- Ve velké míse prošlehejte metličkou dohladka hladkou mouku, vodu, škrob, mletou kurkumu, sůl a kypřicí prášek.
- Zelí, mrkev, cuketu i jarní cibulky nakrájejte na dlouhé tenké nudličky. Zeleninu promíchejte v míse s připraveným těstíčkem.
- V pánvi nechte rozehřát řepkový olej a dejte na ni asi čtvrtinu směsi, rozprostřete ji do tenčí vrstvy a smažte z obou stran dozlatova a dokřupava. Poté nechte odkapat přebytečný tuk na papírové utěrce.
- V malé misce smíchejte všechny ingredience na omáčku. Hotové placky nakrájejte na kostky a podávejte s omáčkou k namáčení. Placky jsou dobré i studené, proto si zbylé můžete vzít s sebou do práce nebo na výlet.
PRIMA TIP: Do placek jde schovat kdejaký kousek zeleniny, který zbyl na dně v lednici nebo ve spíži. Volně kombinujte např. hlívu, žampiony, batáty, papriku, kedlubnu, ředkev, červené zelí, pórek, cibuli. Můžete přidat i trochu kysaného zelí nebo ještě stylovější korejské kvašené kimchi.
Yachaejeon korejské zeleninové placky Zdroj: S Klárou v kuchyni
Mohlo by Vás také zajímat