Zdroj: S Klárou v kuchyni
Zdroj:
S Klárou v kuchyni
Zatímco v Česku se s oblibou smaží bramboráky a někdy zelňáky z kysaného zelí, v mnoha světových kuchyních se využívá mnohem více druhů zeleniny. Inspirujte se výborným receptem z korejské kuchyně, který do našeho jídelníčku snadno zapadne. Volba použité zeleniny je velmi variabilní, nebojte se trochu experimentovat!
Postup přípravy
-
Ve velké míse prošlehejte metličkou dohladka hladkou mouku, vodu, škrob, mletou kurkumu, sůl a kypřicí prášek.
-
Zelí, mrkev, cuketu i jarní cibulky nakrájejte na dlouhé tenké nudličky. Zeleninu promíchejte v míse s připraveným těstíčkem.
-
V pánvi nechte rozehřát řepkový olej a dejte na ni asi čtvrtinu směsi, rozprostřete ji do tenčí vrstvy a smažte z obou stran dozlatova a dokřupava. Poté nechte odkapat přebytečný tuk na papírové utěrce.
-
V malé misce smíchejte všechny ingredience na omáčku. Hotové placky nakrájejte na kostky a podávejte s omáčkou k namáčení. Placky jsou dobré i studené, proto si zbylé můžete vzít s sebou do práce nebo na výlet.
PRIMA TIP: Do placek jde schovat kdejaký kousek zeleniny, který zbyl na dně v lednici nebo ve spíži. Volně kombinujte např. hlívu, žampiony, batáty, papriku, kedlubnu, ředkev, červené zelí, pórek, cibuli. Můžete přidat i trochu kysaného zelí nebo ještě stylovější korejské kvašené kimchi.
Yachaejeon korejské zeleninové placky
Zdroj: S Klárou v kuchyni
Yachaejeon korejské zeleninové placky
Zdroj:
S Klárou v kuchyni
Mohlo by Vás také zajímat