Yachaejeon – korejské zeleninové placky

Moje hodnocení
4x

Zatímco v Česku se s oblibou smaží bramboráky a někdy zelňáky z kysaného zelí, v mnoha světových kuchyních se využívá mnohem více druhů zeleniny. Inspirujte se výborným receptem z korejské kuchyně, který do našeho jídelníčku snadno zapadne. Volba použité zeleniny je velmi variabilní, nebojte se trochu experimentovat!

4 porce
30 minut
asijská

Placky

Omáčka

Postup přípravy

  1. Ve velké míse prošlehejte metličkou dohladka hladkou mouku, vodu, škrob, mletou kurkumu, sůl a kypřicí prášek.
  2. Zelí, mrkev, cuketu i jarní cibulky nakrájejte na dlouhé tenké nudličky. Zeleninu promíchejte v míse s připraveným těstíčkem.
  3. V pánvi nechte rozehřát řepkový olej a dejte na ni asi čtvrtinu směsi, rozprostřete ji do tenčí vrstvy a smažte z obou stran dozlatova a dokřupava. Poté nechte odkapat přebytečný tuk na papírové utěrce.
  4. V malé misce smíchejte všechny ingredience na omáčku. Hotové placky nakrájejte na kostky a podávejte s omáčkou k namáčení. Placky jsou dobré i studené, proto si zbylé můžete vzít s sebou do práce nebo na výlet.
PRIMA TIP: Do placek jde schovat kdejaký kousek zeleniny, který zbyl na dně v lednici nebo ve spíži. Volně kombinujte např. hlívu, žampiony, batáty, papriku, kedlubnu, ředkev, červené zelí, pórek, cibuli. Můžete přidat i trochu kysaného zelí nebo ještě stylovější korejské kvašené kimchi.

Mohlo by Vás také zajímat

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty