Akademie kvality

Křupavé dýňové placky s tvarohem krok za krokem

Moje hodnocení
3x

S barvami podzimu se jednoznačně ztotožňuje dýně. Její nádherně oranžová barva je lákavá nejen pro oči, ale i pro naše chuťové pohárky. Receptů na polévku z této nádherné zeleniny je mnoho, proto zařazujeme inspiraci na dýňové placky. Základem je dýně hokaido, kterou není třeba loupat. Nemá skoro žádné kalorie, za to obsahuje plno vitaminů a minerálů.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • dýně hokaido, nahrubo nastrouhaná 400 g
  • mléko 80 ml
  • sůl (vejce) 1 ks
  • špaldová hladká mouka (špaldová mouka) 4 lžíce
  • kukuřičný škrob 2 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • sušený zázvor
  • rostlinný olej na smažení
  • plnotučný tvaroh 250 g
  • pažitka
  • dýňová semínka

Postup přípravy

  1. Z mléka, vajec, mouky a škrobu umíchejte těstíčko.
  2. Do těstíčka přidejte nahrubo nastrouhanou dýni a dochuťte solí, pepřem a sušeným zázvorem.
  3. Na rozpálenou pánev s olejem klaďte lžičkou těsto, které pak roztáhněte, aby placky byly tenké. Placky opékejte z obou stran dokřupava.
  4. Opečené placky můžete ozdobit tvarohem ochuceným solí, pepřem a pažitkou. A celé posypat nasucho opraženými semínky dýně.

PRIMA TIP: Jak docílíte nejlepší chuti pokrmu? Pokud pečlivě zvolíte suroviny. Možná máte své oblíbené, ale pokud váháte, kvalitu potravin signalizují také malá loga na obalu výrobku, jakými jsou např. Klasa nebo BIO.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty