Suroviny
- dýně Hokkaidó (nahrubo nastrouhaná) 400 g
- mléko 80 ml
- vejce 1 ks
- špaldová hladká mouka 4 lžíce
- kukuřičný škrob 2 lžíce
- zázvor (sušený )
- rostlinný olej (na smažení)
- tučný tvaroh 250 g
- pažitka
- dýňová semínka
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Z mléka, vajec, mouky a škrobu umíchejte těstíčko.
- Do těstíčka přidejte nahrubo nastrouhanou dýni a dochuťte solí, pepřem a sušeným zázvorem.
- Na rozpálenou pánev s olejem klaďte lžičkou těsto, které pak roztáhněte, aby placky byly tenké. Placky opékejte z obou stran dokřupava.
- Opečené placky můžete ozdobit tvarohem ochuceným solí, pepřem a pažitkou. A celé posypat nasucho opraženými semínky dýně.
PRIMA TIP: Jak docílíte nejlepší chuti pokrmu? Pokud pečlivě zvolíte suroviny. Možná máte své oblíbené, ale pokud váháte, kvalitu potravin signalizují také malá loga na obalu výrobku, jakými jsou např. Klasa nebo BIO.