Suroviny
- máslová dýně 1/2 ks (225 g)
- jarní cibulka 3 ks
- červené chilli papričky 1/2 ks nebo více
- kukuřice (mražená nebo 2 velké kukuřičné klasy) 300 g
- semínka koriandru 3 lžíce
- vejce 3 ks
- kokosové mléko 120 ml
- hladká mouka 70 g
- kukuřičná mouka 30 g
- kypřicí prášek 1/2 lžičky
- římský kmín (mletý ) 3/4 lžičky
- mletý koriandr 1,5 lžičky
- kurkuma (mletá ) 1/2 lžičky
- koriandr (čerstvý, nasekaný) 15 g
- slunečnicový olej (na smažení) asi 250 ml
- papričky padrón 150 g
- limetka 3 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Dýni oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na tenké plátky, chilli papričku zbavte semen a nakrájejte ji nadrobno. Z klasů vyloupejte zrníčka kukuřice.
- Semínka koriandru opražte nasucho na pánvi, až se rozvoní a podrťte je v hmoždíři.
- Ve velké míse prošlehejte vejce, kokosové mléko, hladkou a kukuřičnou mouku, kypřicí prášek, římský kmín, mletý koriandr a kurkumu, opražená semínka koriandru, 1½ lžičky soli a pořádnou špetku černého pepře na hladké tekuté těsto.
- Vmíchejte do něho dýni, kukuřici, jarní cibulky, koriandr a chilli papričku.
- Ve středně velké pánvi rozehřejte 1cm vrstvu slunečnicového oleje na vysokou teplotu. Do oleje nalijte zhruba tři lžíce těsta a smažte je asi 2 minuty. Do povrchu smaženky zatlačte opatrně rukou 1–3 papričky padrón (podle velikosti) a pokračujte ve smažení ještě minutu. Smaženku obraťte a smažte 3 minuty z druhé strany dozlatova. Vyjměte, nechte přebytečný tuk odsát na papírové utěrce a odložte smaženku na teplé místo (například pod pokličku nebo do trouby předehřáté na 50 °C), zatímco budete stejným způsobem zpracovávat zbývající těsto.
- Limetu nakrájejte na klínky. Smaženky podávejte teplé s kousky limety.
Pálivá ruleta – kukuřičné placky s chilli papričkou 2 Zdroj: Ještě více hojnosti
Pálivá ruleta – kukuřičné placky s chilli papričkou Zdroj: Ještě více hojnosti