návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pálivá ruleta – kukuřičné placky s chilli papričkou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Pálivá ruleta – kukuřičné placky s chilli papričkou
Autor: Ještě více hojnosti Pálivá ruleta – kukuřičné placky s chilli papričkou
Název jídla odkazuje na možnost, že si kousnete do velice pálivého sousta, zvlášť pokud použijete extra ostré chilli papričky. Smyslem tohoto jídla však není sežehnout vaše chuťové buňky, ale naopak je překvapit kombinací křupavé smažené zeleniny v těstíčku z kokosového mléka. Chilli papričky vybírejte podle chuti, malé padrón se hodí výborně, v českém prostředí zabodují i feferonky. A pokud ostré z duše nesnášíte, můžete je s klidem vynechat.

Postup

  1. Dýni oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na tenké plátky, chilli papričku zbavte semen a nakrájejte ji nadrobno. Z klasů vyloupejte zrníčka kukuřice. 
  2. Semínka koriandru opražte nasucho na pánvi, až se rozvoní a podrťte je v hmoždíři. 
  3. Ve velké míse prošlehejte vejce, kokosové mléko, hladkou a kukuřičnou mouku, kypřicí prášek, římský kmín, mletý koriandr a kurkumu, opražená semínka koriandru, 1½ lžičky soli a pořádnou špetku černého pepře na hladké tekuté těsto.
  4. Vmíchejte do něho dýni, kukuřici, jarní cibulky, koriandr a chilli papričku.
  5. Ve středně velké pánvi rozehřejte 1cm vrstvu slunečnicového oleje na vysokou teplotu. Do oleje nalijte zhruba tři lžíce těsta a smažte je asi 2 minuty. Do povrchu smaženky zatlačte opatrně rukou 1–3 papričky padrón (podle velikosti) a pokračujte ve smažení ještě minutu. Smaženku obraťte a smažte 3 minuty z druhé strany dozlatova. Vyjměte, nechte přebytečný tuk odsát na papírové utěrce a odložte smaženku na teplé místo (například pod pokličku nebo do trouby předehřáté na 50 °C), zatímco budete stejným způsobem zpracovávat zbývající těsto. 
  6. Limetu nakrájejte na klínky. Smaženky podávejte teplé s kousky limety. 
Pálivá ruleta – kukuřičné placky s chilli papričkou
Autor: Ještě více hojnosti Pálivá ruleta – kukuřičné placky s chilli papričkou
Pálivá ruleta – kukuřičné placky s chilli papričkou
Autor: Ještě více hojnosti Pálivá ruleta – kukuřičné placky s chilli papričkou

Ještě více hojnosti
Yotam Ottolenghi

Izraelský šéfkuchař Yotam Ottolenghi momentálně žije v britském Camdenu a vymýšlí recepty do svého sloupku v novinách Guardian nebo do televizních pořadů, ve kterých představuje inovativní zpracování zeleniny a použití koření tak, abyste s malým úsilím dosáhly velkého efektu. Jeho dobroty můžete ochutnat v proslulých londýnských lahůdkářstvích Ottolenghi
a v restauraci NOPI, nebo si je uvařit doma. Ve své kuchařce Ještě více hojnosti ukazuje překvapivé způsoby úpravy zeleniny a obilovin, jejichž zpracování a kombinace vytvářejí fantastické lahůdky poutající všechny smysly. Recepty komentuje krátkými příběhy o jejich vzniku či oblibě v rodině, u přátel či hostů v restauraci, vysvětluje použité suroviny i prozrazuje praktické tipy, a tak si kuchařku s chutí i jen přečtete. Ale nepustit se do vaření by byla věčná škoda. 
Vydalo nakladatelství Slovart. 
 
Související témata: Malá jídla , Izraelská kuchyně