Těsto
- hladká mouka 300 g
- kefír 200 g
- jedlá soda 1 špetka
- olivový olej 2 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
Náplň
- mozzarella 250 g
- tvrdý sýr (pecorino, parmazán, gouda či ementál) 100 g
- ricotta 100 g
- bylinky (nasekané,oregano, pažitka...) 1 hrst
- sůl
Postup přípravy
- Do mísy prosejte mouku a sůl, přilijte kefírové mléko, olivový olej, přidejte sodu a vypracujte hladké těsto. Nechte ho přibližně 20 minut odležet.
- Mezitím připravte náplň. Mozzarellu nastrouhejte nebo nakrájejte nadrobno a promíchejte se strouhaným sýrem, ricottou a nahrubo nasekanými bylinkami. Podle chuti osolte.
- Těsto rozdělte na šest částí. Každou vyválejte na menší placku. Doprostřed dejte náplň, přehněte přes ni okraje a zabalte jako balíček. Vyválejte jej pomocí válečku na tenkou placku.
- Placky opečte nasucho na rozehřáté pánvi na středním stupni z obou stran dorůžova. Rozkrájejte ještě teplé a podávejte.
Pečené plněné placky se sýrovou náplní 2 Zdroj: Rok v kuchyni
Pečené plněné placky se sýrovou náplní Zdroj: Rok v kuchyni