Inna Valoušková

Pečené plněné placky se sýrovou náplní

Moje hodnocení
8x

Placky patří mezi nejstarší pokrmy a za tisíce let se příliš nezměnily. Příprava je dokonce v různých koutech světa podobná. Na Balkáně milují placky plněné sýrem a bylinkami, které se báječně hodí k čerstvému salátu, polévce, ke sklence vína nebo jako rychlá svačina do ruky.

4 porce
60 minut

Těsto

Náplň

  • mozzarella 250 g
  • tvrdý sýr (pecorino, parmazán, gouda či ementál) 100 g
  • ricotta 100 g
  • nasekané bylinky (oregano, pažitka...) 1 hrst
  • sůl

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejte mouku a sůl, přilijte kefírové mléko, olivový olej, přidejte sodu a vypracujte hladké těsto. Nechte ho přibližně 20 minut odležet.
  2. Mezitím připravte náplň. Mozzarellu nastrouhejte nebo nakrájejte nadrobno a promíchejte se strouhaným sýrem, ricottou a nahrubo nasekanými bylinkami. Podle chuti osolte.
  3. Těsto rozdělte na šest částí. Každou vyválejte na menší placku. Doprostřed dejte náplň, přehněte přes ni okraje a zabalte jako balíček. Vyválejte jej pomocí válečku na tenkou placku.
  4. Placky opečte nasucho na rozehřáté pánvi na středním stupni z obou stran dorůžova. Rozkrájejte ještě teplé a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty