Pečené plněné placky se sýrovou náplní
Zdroj: Rok v kuchyni
Pečené plněné placky se sýrovou náplní
Zdroj:
Rok v kuchyni
Placky patří mezi nejstarší pokrmy a za tisíce let se příliš nezměnily. Příprava je dokonce v různých koutech světa podobná. Na Balkáně milují placky plněné sýrem a bylinkami, které se báječně hodí k čerstvému salátu, polévce, ke sklence vína nebo jako rychlá svačina do ruky.
Postup přípravy
-
Do mísy prosejte mouku a sůl, přilijte kefírové mléko, olivový olej, přidejte sodu a vypracujte hladké těsto. Nechte ho přibližně 20 minut odležet.
-
Mezitím připravte náplň. Mozzarellu nastrouhejte nebo nakrájejte nadrobno a promíchejte se strouhaným sýrem, ricottou a nahrubo nasekanými bylinkami. Podle chuti osolte.
-
Těsto rozdělte na šest částí. Každou vyválejte na menší placku. Doprostřed dejte náplň, přehněte přes ni okraje a zabalte jako balíček. Vyválejte jej pomocí válečku na tenkou placku.
-
Placky opečte nasucho na rozehřáté pánvi na středním stupni z obou stran dorůžova. Rozkrájejte ještě teplé a podávejte.
Pečené plněné placky se sýrovou náplní 2
Zdroj: Rok v kuchyni
Pečené plněné placky se sýrovou náplní 2
Zdroj:
Rok v kuchyni
Pečené plněné placky se sýrovou náplní
Zdroj: Rok v kuchyni
Pečené plněné placky se sýrovou náplní
Zdroj:
Rok v kuchyni