Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Kolekce Zajímavé recepty s polentou

Vyzkoušejte zajímavé recepty s kukuřičnou polentou

Polenta je kukuřičná krupice, z které se vaří přílohová kaše. Oblíbená je hlavně v severní Itálii, ale třeba i v Chorvatsku nebo Rumunsku. Pro lepší chuť se do ní přidává máslo, olivový olej nebo parmazán. Vychladlou ztuhlou polentu můžete také nakrájet a osmažit.
26. 10. 2018

Klasická polenta se připravuje z kukuřičné krupice, která se s výbranou tekutinou (vodou, mlékem nebo vývarem) vaří asi 45 minut. Toho se však neděste, pokud si v obchodě koupíte polentu, je to téměř vždy polenta instantní, která je hotová do 10 minut. Je vlastně předem povařená a potom usušená, takže domácí příprava už netrvá tak dlouho.

Polenta je báječná příloha, která zvlášť pasuje k masovým ragú, gulášům a pečené zelenině.

Zkuste zařadit polentu do svého repertoáru, určitě si v něm najde své místo: