Vyzkoušejte zajímavé recepty s kukuřičnou polentou
Zdroj: Marek Bartoš / Kulinárium
Vyzkoušejte zajímavé recepty s kukuřičnou polentou
Zdroj:
Marek Bartoš / Kulinárium
Polenta je kukuřičná krupice, z které se vaří přílohová kaše. Oblíbená je hlavně v severní Itálii, ale třeba i v Chorvatsku nebo Rumunsku. Pro lepší chuť se do ní přidává máslo, olivový olej nebo parmazán. Vychladlou ztuhlou polentu můžete také nakrájet a osmažit.
Klasická polenta se připravuje z kukuřičné krupice, která se s výbranou tekutinou (vodou, mlékem nebo vývarem) vaří asi 45 minut. Toho se však neděste, pokud si v obchodě koupíte polentu, je to téměř vždy polenta instantní, která je hotová do 10 minut. Je vlastně předem povařená a potom usušená, takže domácí příprava už netrvá tak dlouho.
Polenta je báječná příloha, která zvlášť pasuje k masovým ragú, gulášům a pečené zelenině.
Zkuste zařadit polentu do svého repertoáru, určitě si v něm najde své místo: