Americký kukuřičný chléb cornbread s chilli a sýrem

Moje hodnocení
1x

Cornbread je opravdová americká instituce, spojující původní surovinu s technikami přistěhovalecké kuchyně. Slouží jako běžná příloha k masitým jídlům či k polévkám (tam, kde bychom si my dali třeba rohlík), ale klidně i jako jídlo samostatné, třeba se salátem. Dochucení je věcí osobního chuťového vkusu, ale jemná pikantnost chilli papriček krásně odpíchne jemně nasládlou chuť kukuřice.

10 porcí
90 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo rozehřejte v pánvi, vsypte na tenké plátky nakrájenou cibuli a při střední teplotě smažte 15 až 20 minut, až cibule zkaramelizuje a bude zlatohnědá. Zrnka kukuřice vsypte k cibuli a smažte ještě 5 minut, pak dejte stranou vychladnout.
  2. V míse promíchejte prošlehaná vejce, kukuřičnou mouku, mléko, prášek, hladkou mouku se špetkou soli a pepře. Vmíchejte většinu nastrouhaného sýra. Dobře promíchejte a pak vmíchejte vychladlou cibuli s kukuřicí a 2 nadrobno nakrájené chilli papričky. Olivovým olejem vymažte koláčovou formu o průměru 22 cm nebo malý pekáček a dno vyložte pečicím papírem.
  3. Těsto vlijte do formy, posypte na tenké plátky nakrájenou zbylou chilli papričkou, vložte do trouby a pečte 35 minut. Asi 10 minut před koncem doby pečení posypte zbylým sýrem a vraťte do trouby. Cornbread je nejlepší brzy po upečení, ještě teplý, ale dá se uchovat a před podáváním krátce prohřát.
PRIMA TIP: Tradičně se cornbread připravuje z čerstvých zrn kukuřice, ale pokud ji nemáte k dispozici, můžete použít sterilovanou scezenou kukuřici nebo ½ sáčku mražené, lehce povolené.

Vyzkoušejte i další báječné recepty s kukuřicí

Další netradiční americké recepty najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty