Polenta
Houby
- houby (očištěné - žampiony, šitake, hlíva, lišky, smrž) 500 g
- olivový olej 2 lžíce
- máslo 2 lžíce
- česnek 2 malé stroužky
- šalvěj (čerstvé lístky, nasekané) 2 lžíce
- lanýžový olej 2 lžičky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve středně velkém hrnci uvařte osolenou vodu na polentu.
- Mezitím nakrájejte nahrubo houby. V pánvi rozehřejte olej a máslo na středním stupni, vsypte houby a za občasného míchání 3 minuty restujte, až pustí šťávu a začnou hnědnout. Česnek oloupejte, podrťte, přidejte k houbám, přisypte šalvěj a opékejte 2 minuty. Dochuťte lanýžovým olejem, solí a pepřem.
- Do vroucí vody vsypte polentu a připravte ji podle návodu na obalu. Stále míchejte, ať je krásně hladká a krémová. Vmíchejte strouhaný parmazán a máslo, osolte podle chuti a podávejte s houbami a hoblinami parmazánu.
Měkká kukuřičná polenta s restovanými houbami Zdroj: Je to tak snadné