Měkká kukuřičná polenta s restovanými houbami
Zdroj: Je to tak snadné
Měkká kukuřičná polenta s restovanými houbami
Zdroj:
Je to tak snadné
Voňavé houby a krémová polenta jsou zázrak stvořený v kulinářském nebi. Pověstnou tečkou je lanýžový olej – nejkvalitnější, nejchutnější a nejvoňavější je olivový olej s lanýži, který podle toho také stojí. V obchodech častěji narazíte na levnější náhražky s umělým aromatem. Těm se raději vyhněte a zakápněte polentu dýňovým olejem.
Postup přípravy
-
Ve středně velkém hrnci uvařte osolenou vodu na polentu.
-
Mezitím nakrájejte nahrubo houby. V pánvi rozehřejte olej a máslo na středním stupni, vsypte houby a za občasného míchání 3 minuty restujte, až pustí šťávu a začnou hnědnout. Česnek oloupejte, podrťte, přidejte k houbám, přisypte šalvěj a opékejte 2 minuty. Dochuťte lanýžovým olejem, solí a pepřem.
-
Do vroucí vody vsypte polentu a připravte ji podle návodu na obalu. Stále míchejte, ať je krásně hladká a krémová. Vmíchejte strouhaný parmazán a máslo, osolte podle chuti a podávejte s houbami a hoblinami parmazánu.
Měkká kukuřičná polenta s restovanými houbami
Zdroj: Je to tak snadné
Měkká kukuřičná polenta s restovanými houbami
Zdroj:
Je to tak snadné