Gwyneth Paltrow

Měkká kukuřičná polenta s restovanými houbami

Moje hodnocení
13x

Voňavé houby a krémová polenta jsou zázrak stvořený v kulinářském nebi. Pověstnou tečkou je lanýžový olej – nejkvalitnější, nejchutnější a nejvoňavější je olivový olej s lanýži, který podle toho také stojí. V obchodech častěji narazíte na levnější náhražky s umělým aromatem. Těm se raději vyhněte a zakápněte polentu dýňovým olejem.

4 porce
30 minut

Polenta

Houby

Postup přípravy

  1. Ve středně velkém hrnci uvařte osolenou vodu na polentu.
  2. Mezitím nakrájejte nahrubo houby. V pánvi rozehřejte olej a máslo na středním stupni, vsypte houby a za občasného míchání 3 minuty restujte, až pustí šťávu a začnou hnědnout. Česnek oloupejte, podrťte, přidejte k houbám, přisypte šalvěj a opékejte 2 minuty. Dochuťte lanýžovým olejem, solí a pepřem.
  3. Do vroucí vody vsypte polentu a připravte ji podle návodu na obalu. Stále míchejte, ať je krásně hladká a krémová. Vmíchejte strouhaný parmazán a máslo, osolte podle chuti a podávejte s houbami a hoblinami parmazánu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow přináší přes 130 svých oblíbených receptů na výborná a zdravá jídla – některá z nich neobsahují cukr, lepek ani laktózu. Přijdou vám vhod ve chvíli, kdy začnete přemýšlet o tom, že si objednáte něco nezdravého, protože máte hlad a málo času. Najdete tu inspiraci na všechny denní chody, od jednoduchých snídaní až po pohodové večeře.

"Když jsem se rozhodla, že napíšu tuhle knihu, začala jsem pátrat u svých přátel a kolegů a ptát se jich, jaký druh kuchařky jim na trhu schází, jakou by si oni sami představovali. Všichni měli podobné přání: chtěli sbírku receptů, podle nichž zvládnou uvařit opravdu snadno, bez náročných příprav, odreagují se po náročném pracovním dni v kuchyni a připraví skvělé, ale rychlé jídlo."
Gwyneth Paltrow, z předmluvy


Přečtěte si také

Recepty