Najděte si recept
Na co máte chuť?

Měkká kukuřičná polenta s restovanými houbami
Suroviny (4 porce)
Polenta:
- voda 750 ml
- sůl 1 lžička
- instantní polenta 200 g
- strouhaný parmazán 40 g
- máslo 2 lžíce
- hobliny parmazánu na ozdobu
Houby:
- očištěné houby (žampiony, šitake, hlíva, lišky, smrž) 500 g
- olivový olej 2 lžíce
- máslo 2 lžíce
- česnek 2 malé stroužky
- čerstvé lístky šalvěje, nasekané 2 lžíce
- lanýžový olej 2 lžičky
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
- Ve středně velkém hrnci uvařte osolenou vodu na polentu.
- Mezitím nakrájejte nahrubo houby. V pánvi rozehřejte olej a máslo na středním stupni, vsypte houby a za občasného míchání 3 minuty restujte, až pustí šťávu a začnou hnědnout. Česnek oloupejte, podrťte, přidejte k houbám, přisypte šalvěj a opékejte 2 minuty. Dochuťte lanýžovým olejem, solí a pepřem.
- Do vroucí vody vsypte polentu a připravte ji podle návodu na obalu. Stále míchejte, ať je krásně hladká a krémová. Vmíchejte strouhaný parmazán a máslo, osolte podle chuti a podávejte s houbami a hoblinami parmazánu.
Je to tak snadné – recepty na každý den
Gwyneth Paltrow přináší přes 130 svých oblíbených receptů na výborná a zdravá jídla – některá z nich neobsahují cukr, lepek ani laktózu. Přijdou vám vhod ve chvíli, kdy začnete přemýšlet o tom, že si objednáte něco nezdravého, protože máte hlad a málo času. Najdete tu inspiraci na všechny denní chody, od jednoduchých snídaní až po pohodové večeře.
"Když jsem se rozhodla, že napíšu tuhle knihu, začala jsem pátrat u svých přátel a kolegů a ptát se jich, jaký druh kuchařky jim na trhu schází, jakou by si oni sami představovali. Všichni měli podobné přání: chtěli sbírku receptů, podle nichž zvládnou uvařit opravdu snadno, bez náročných příprav, odreagují se po náročném pracovním dni v kuchyni a připraví skvělé, ale rychlé jídlo."
Gwyneth Paltrow, z předmluvy