Suroviny
- polenta 150 g
- mléko 1 l
- gouda 100 g
- máslo
- cibule 2 ks
- mrkev 1 ks
- rajčata (velká ) 4 ks
- sušená rajčata 6 ks
- artyčoky (pár kousků artyčoků naložených v oleji (můžete vynechat))
- černé olivy hrst
- tymián
- bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Článek
24 nových receptů na přílohové kaše (nejen z brambor)
Hedvábně jemná bramborová kaše se spoustou másla a smetany je jedno z nejuspokojivějších jídel. Je tak dobrá, že ten řízek vedle na talíři je skoro zbytečný :) Kaši ale...
Postup přípravy
- Nejprve si připravte zeleninu.
- Cibuli pokrájejte na půlměsíčky, mrkev na malé kostičky, rajčata na větší kousky, sušená rajčata a artyčoky na cca 1 cm velké kostičky.
- Rozpalte si pánev, přidejte olivový olej a ihned cibuli s mrkví. Orestujte dozlatova.
- Poté přidejte rajčata, sušená rajčata a artyčoky. Ještě bylinky, olivy, sůl a pepř. Nechte max. 5 minut propojit chutě.
- U toho si do kastrůlku nalijte mléko, které přiveďte k varu a postupně do něj zamíchávejte metličkou polentu, poté přidejte nastrouhaný sýr, lžíci másla, osolte a opepřete.
- Polentu rozprostřete na talíř a přidejte rajčatovou směs.