Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sýrová polenta s opečenou zeleninou

4 porce
do 1 hodiny
Sýrová polenta s opečenou zeleninou
Sýrová polenta s opečenou zeleninou Autor: Rychlé večeře pro školáky
Mísa teplé jemné polenty zasytí a zahřeje. Je to syté a zároveň levné jídlo a sýrová polenta se dá navíc dlouho skladovat. A opečenou zeleninu můžete různě kombinovat a měnit za jiné druhy podle stavu domácích zásob.
Reklama

Pokud si chcete polentu připravit do zásoby, postupujte podle pokynů uvedených v tomto receptu. Použijte jen 4 hrnky (1 l) vody, nalijte uvařenou polentu do pekáče a uložte ji do lednice. Před podáváním polentu jen ohřejte v troubě nebo ji nakrájejte na trojúhelníčky, potřete olivovým olejem a opečte na pánvi na gril nebo na smažení.

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C.
  2. Do velkého hrnce nalejte 5 hrnků (1,25 l) vody, nasypte do ní ½ lžičky soli a přiveďte k varu na vysokou teplotu. Přidejte polentu a směs opět přiveďte k varu. Zmírněte teplotu na nízkou úroveň a za častého míchání vařte polentu na mírném ohni zhruba 40 minut, dokud nezměkne a nebude hladká.
  3. Mezitím na pečicí plech pokrytý pergamenovým papírem dejte růžičkovou kapustu a rozmačkejte ji. Pokapejte ji olivovým olejem a balzamikovým octem, osolte ji, opepřete a promíchejte. Rozprostřete zeleninu do jedné vrstvy, v polovině pečení ji jednou promíchejte a pečte zhruba 20–25 minut, dokud nezezlátne a nezměkne, ale stále si bude držet svůj tvar a konzistenci. Vyndejte zeleninu z trouby, dejte ji stranou a dodělejte polentu.
  4. Jakmile polenta změkne, přidejte do ní máslo a sýr a ohřívejte ji, dokud máslo a sýr nezměknou. Přidejte sůl a pepř. Rozdělte polentu do misek, dejte na ni opečenou zeleninou a posypte ji nasekanou petrželkou. Ihned podávejte.
Reklama

Sýrová polenta s opečenou zeleninou  Foto: Sýrová polenta s opečenou zeleninou; foto: Rychlé večeře pro školáky

Rychlé večeře: pro školáky

Rychlé večeře pro školáky Foto:

Kate McMillan

Tato kniha nabízí recepty na jednoduché, rychlé, přesto vynikající večeře pro kterýkoliv den v týdnu. Výběr receptů jistě potěší všechny věkové kategorie čtenářů.

Každý rodič dětí školou povinných ví, že všední dny jsou hektické a náročné. Sportovní tréninky, hodiny klavíru, domácí úkoly... Na připravení večeře často zbude jen pár minut. Tato kniha je řešením: více než 50 lahodných, výživných a zdravých receptů – a co víc, také, rychlých a snadných na přípravu.

Kate McMillan, profesionální kuchařka a matka tří dětí, ví přímo z první ruky, jak chaotické všední večery mohou být. A proto napsala tuto knihu, do které shromáždila tipy a triky pro jednoduché a zdravé večeře.

Na své si přijdou všichni: zastánci vegetariánského stravování i pořádného kusu masa... A dojde i na sladkou tečku :) Všechny pokrmy připravíte za pár minut, jsou zdravé a vašim dětem dodají potřebné vitamíny, minerály a živiny.

Vydalo nakladatelství Omega

Související témata: Hlavní jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama