Křupavá polenta s divočákem a zeleninou
Zdroj: archiv Formaggeria
Křupavá polenta s divočákem a zeleninou
Zdroj:
archiv Formaggeria
Spojení masa z divočáka, kořenové zeleniny a křupavé polenty si během chladných dnů dozajista oblíbíte. Příprava tohoto pokrmu je sice časově náročnější, ale o to bude výsledek chutnější a neodolatelnější.
Postup přípravy
-
Zeleninu nakrájejte na menší kousky, osolte ji a orestujte na lžíci oleje.
-
Přidejte na kousky nakrájené maso (cca 4 × 4 cm) a restujte vše dohromady.
-
Přisypte všechno koření mimo soli.
-
Přilijte červené víno a až se odpaří, podlijte maso částí vývaru.
-
Na hrnec dejte poklici a při nízké teplotě duste maso minimálně 3 hodiny. Míchejte ho a podlévejte.
-
Na závěr maso osolte a opepřete. Polentu uvařte podle návodu na obalu, rozprostřete ji na plech a nechte vychladnout.
-
Poté ji nakrájejte na kostky či nudličky a osmažte na olivovém oleji.
Křupavá polenta s divočákem a zeleninou 1
Zdroj: archiv Formaggeria
Křupavá polenta s divočákem a zeleninou 1
Zdroj:
archiv Formaggeria