Suroviny
- plec z divočáka 1 kg
- mrkev 1 ks
- cibule 1 ks
- celer 150 g
- olej (na restování) 1 lžíce
- rozmarýn
- sušený tymián
- šalvěj
- hladkolistá petržel
- bobkový list 3 ks
- nové koření
- vývar 1 l
- červené víno 100 ml
- polenta (Casereccia)
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Zeleninu nakrájejte na menší kousky, osolte ji a orestujte na lžíci oleje.
- Přidejte na kousky nakrájené maso (cca 4 × 4 cm) a restujte vše dohromady.
- Přisypte všechno koření mimo soli.
- Přilijte červené víno a až se odpaří, podlijte maso částí vývaru.
- Na hrnec dejte poklici a při nízké teplotě duste maso minimálně 3 hodiny. Míchejte ho a podlévejte.
- Na závěr maso osolte a opepřete. Polentu uvařte podle návodu na obalu, rozprostřete ji na plech a nechte vychladnout.
- Poté ji nakrájejte na kostky či nudličky a osmažte na olivovém oleji.
Křupavá polenta s divočákem a zeleninou 1 Zdroj: archiv Formaggeria