La Formaggeria

Křupavá polenta s divočákem a zeleninou

Moje hodnocení
6x

Spojení masa z divočáka, kořenové zeleniny a křupavé polenty si během chladných dnů dozajista oblíbíte. Příprava tohoto pokrmu je sice časově náročnější, ale o to bude výsledek chutnější a neodolatelnější.

6 porcí
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Zeleninu nakrájejte na menší kousky, osolte ji a orestujte na lžíci oleje.
  2. Přidejte na kousky nakrájené maso (cca 4 × 4 cm) a restujte vše dohromady.
  3. Přisypte všechno koření mimo soli.
  4. Přilijte červené víno a až se odpaří, podlijte maso částí vývaru.
  5. Na hrnec dejte poklici a při nízké teplotě duste maso minimálně 3 hodiny. Míchejte ho a podlévejte.
  6. Na závěr maso osolte a opepřete. Polentu uvařte podle návodu na obalu, rozprostřete ji na plech a nechte vychladnout.
  7. Poté ji nakrájejte na kostky či nudličky a osmažte na olivovém oleji.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

La Formaggeria


Přečtěte si také

Recepty