Restované houby na česneku s kukuřičnou polentou
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Restované houby na česneku s kukuřičnou polentou
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Radit našincům co udělat s houbami je trochu jako nosit dříví do lesa… Ale zkuste třeba méně obvyklou přípravu podle italského způsobu, určitě obohatí váš repertoár. Polenta je zajímavou, byť v Itálii běžnou kamarádkou hub, a při letošní úrodě si opravdu můžete dovolit zaexperimentovat.
Postup přípravy
-
Na polentu uveďte ve velkém kastrolu do varu mléko a vodu. Vsypte polentu a snižte příkon. Za stálého promíchávání vařečkou nebo metlou vařte, až kaše zhoustne, ale zůstane krémovitá. Obvykle to trvá jen pár minut. Nakonec vmíchejte nastrouhaný parmazán a kaši podle chuti osolte a opepřete.
-
V pánvi rozehřejte na středním stupni máslo. Vsypte česnek a minutu smažte, až se rozvoní, pak přidejte houby, petrželku, osolte a opepřete. Restujte asi 5 minut dokřupava.
-
Na hlubší talíř rozestřete polentu a na ni dejte kopeček hub. Ozdobte bylinkami.
PRIMA TIP: Tohle jednoduché venkovské jídlo je v Itálii stejně běžné, jako u nás třeba smaženice. Kromě polenty jsou houby na česneku skvělé třeba s těstovinami (vynikající jsou v takovém případě pravé ryzce, které si s česnekem báječně rozumí).
ČERSTVÉ MLÉKO BEZ LAKTÓZY
Zdroj: archiv Mlékárna Kunín
ČERSTVÉ MLÉKO BEZ LAKTÓZY
Zdroj:
archiv Mlékárna Kunín
Restované houby na česneku s kukuřičnou polentou
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Restované houby na česneku s kukuřičnou polentou
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD