zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Restované houby na česneku s kukuřičnou polentou
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Restované houby na česneku s kukuřičnou polentou

Restované houby na česneku s kukuřičnou polentou

Hodnoceno: 3x
Radit našincům co udělat s houbami je trochu jako nosit dříví do lesa… Ale zkuste třeba méně obvyklou přípravu podle italského způsobu, určitě obohatí váš repertoár. Polenta je zajímavou, byť v Itálii běžnou kamarádkou hub, a při letošní úrodě si opravdu můžete dovolit zaexperimentovat.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Na polentu uveďte ve velkém kastrolu do varu mléko a vodu. Vsypte polentu a snižte příkon. Za stálého promíchávání vařečkou nebo metlou vařte, až kaše zhoustne, ale zůstane krémovitá. Obvykle to trvá jen pár minut. Nakonec vmíchejte nastrouhaný parmazán a kaši podle chuti osolte a opepřete.
  2. V pánvi rozehřejte na středním stupni máslo. Vsypte česnek a minutu smažte, až se rozvoní, pak přidejte houby, petrželku, osolte a opepřete. Restujte asi 5 minut dokřupava.
  3. Na hlubší talíř rozestřete polentu a na ni dejte kopeček hub. Ozdobte bylinkami.

PRIMA TIP: Tohle jednoduché venkovské jídlo je v Itálii stejně běžné, jako u nás třeba smaženice. Kromě polenty jsou houby na česneku skvělé třeba s těstovinami (vynikající jsou v takovém případě pravé ryzce, které si s česnekem báječně rozumí).

Restované houby na česneku s kukuřičnou polentou
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Restované houby na česneku s kukuřičnou polentou

Další lákavé recepty z podzimních surovin najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Vychutnejte si chutě a vůně podzimu podle časopisu Prima FRESH!

Vychutnejte si chutě a vůně podzimu podle časopisu Prima FRESH!

reklama

Související témata: Polenta , houby , bez masa , Hlavní jídla , Italská kuchyně