návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Ohnivá pánev s polentovými placičkami

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Ohnivá pánev s polentovými placičkami
Spouštím video za 5s.
Masová směs pro strávníky, kterým nevadí pikantní jídla. Polentové placičky jsou navíc skvělou bezlepkovou přílohou!

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Postup

  1. Den předem si připravte polentu podle návodu na obalu (použijte výrobcem předepsané množství vody, aby byla správně hustá).
  2. Až se polenta rozpustí v horké vodě, vmíchejte sůl, prolisovaný česnek, parmazán, tymián a oregano, ochutnejte a případně dochuťte, aby byla chuť dobrá a výrazná.
  3. Pak vyložte potravinovou fólií např. formu na srnčí hřbet nebo jinou podobnou, nalijte do ní polentu, uhlaďte, zakryjte fólií i shora a dejte přes noc odpočívat do chladničky.
  4. Druhý den nejprve připravte ohnivou pánev: vepřové maso nakrájejte na nudličky, cibuli na půlkolečka, mrkev na tenká kolečka a žampiony na plátky. Na velké pánvi rozpalte olivový olej. Na něj dejte cibuli a jakmile zesklovatí, přidejte i maso a mrkev.
  5. Opékejte, dokud se maso nezatáhne (změní barvu z růžové na šedou). Přidejte žampiony a opékejte i s nimi další cca 3 minuty. Pak přidejte cukr, víno, sůl, pepř, chilli, bobkové listy, sušené oregano, rajčata a česnek a nechte na mírném plameni probublávat cca 5 minut.
  6. Na závěr vmíchejte hrst propláchnuté rukoly, vypněte plamen a zakryjte pokličkou. Zatímco budete dodělávat polentu, chuť jídla se rozvine. Pokud by vám příprava placiček trvala dlouho, můžete samozřejmě směs na pánvi přihřát.
  7. Placičky dodělejte tímto způsobem: Plech vyložte pečicím papírem. Vyndejte vychlazenou polentu, nakrájejte ji na plátky, potřete je z obou stran olivovým olejem, do kterého jste prolisovali česnek.
  8. Položte je na papír, dejte do trouby a použijte gril shora. Několik minut grilujte, až povrch mírně zezlátne. Pak placičky opatrně otočte a ogrilujte i z druhé strany. Totéž můžete udělat na pánvi, ale verze z trouby mi připadá efektivnější.
  9. Ohnivou směs z pánve podávejte s polentovými placičkami, ozdobte čerstvým oreganem.

Ohnivá pánev s polentovými placičkami 2 Foto: Ohnivá pánev s polentovými placičkami; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Sledujte celou epizodu