Najděte si recept
Na co máte chuť?

Dýňová polenta s červenou řepou – ideální hřejivý oběd
Polenta je hodně specifická, ale jakmile ji vyzkoušíte, věříme, že jí přijdete na chuť. V kombinaci s famózní pečenou zeleninou, v tomto případě s pečenou dýní a řepou, jde o skvělou lahůdku, která zaručeně zahřeje.
do 1 hodiny
2 porce
TIP: Dýni na polentu můžete upéct rovnou na jednom plechu s řepou, stačí ji jen pokapat olejem a péct doměkka.
Suroviny (2 porce)
- červená řepa 250 g
- olej
- balzamikový ocet 2 lžíce
- mléko 150 ml
- pečená dýně 100 g
- vývar dle výběru 150 ml
- instantní polenta 100 g
- strouhaný parmazán 30 g
- máslo 20 g
- sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Očištěnou řepu nakrájejte na plátky a potom kostičky o hraně asi 1,5 cm.
- Řepu potom promíchejte s trochou oleje a balzamikovým octem a pečte na plechu s pečicím papírem v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut doměkka.
- Potom ji lehce osolte a dejte stranou.
- Na polentovou kaši nalijte do hrnce mléko a přidejte pečenou dýni, vše v hrnci rozmixujte dohladka pomocí tyčového mixéru.
- Ke směsi dýně a mléka přilijte vývar a přiveďte k varu.
- Postupně do tekutiny vmíchávejte polentu a dle instrukcí na obalu nechte polentu povařit.
- Nakonec kaši stáhněte z plotny a zamíchejte do ní najemno strouhaný parmazán a máslo.
- Hotovou polentu potom jen dosolte a na talíři posypte pečenou řepou, pepřem, trochou parmazánu a zakápněte olivovým olejem.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!