Postup přípravy
- Všechny ingredience vložte do mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka. Pokud chcete, můžete použít také ponorný mixér! Dochuťte kořením podle vlastní chuti.
- Proces mixování by měl trvat jen asi 30 sekund. Po dokončení bude těsto krémové, hladké a trochu řídké.
- Směs nalijte na pečicím papírem vyložený plech, který lehce vymažte tukem. Řídké těstíčko rozprostřete do obdélníkového tvaru.
- Pečte v troubě vyhřáté na180 °C 25-35 minut, nebo dokud placka není zlatavě hnědá a propečená. Placku nechte zchladnout a poté z ní opatrně stáhněte pečicí papír.
PRIMA TIPY:
- Na dochucení můžete použít libovolné koření, které máte rádi. Vhodná je například kombinace sušený česnek + italské bylinky. Pro pikantnější verzi zkuste třeba cajunské koření, zajímavý je za'atar… Koření lze samozřejmě i úplně vynechat.
- Placky používejte místo pšeničných tortill na přípravu wrapů. Naplňte je trhaným masem nebo plátky kvalitní šunky, přidejte čerstvou zeleninu, případně oblíbenou omáčku a wrap pevně zarolujte. Rozřízněte v půlce a podávejte. Nebo jen placku poklaďte vybranými ingrediencemi, přeložte v půlce a podávejte jako sendvič.
- Z placky lze připravit také nízkosacharidovou verzi pizzy. Hotovou upečenou placku potřete rajčatovou omáčkou, posypte nastrouhaným sýrem nebo plátky mozzarelly a na pár minut vložte do rozpálené trouby pod gril. Přidat můžete i plátky šunky nebo paprikového salámu, plátky žampionů nebo lístky bazalky.
Vyzkoušejte také lokše z bramborového těsta podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Staročeské lokše z bramborového těsta
Inspirujte se i dalšími virálními recepty, které si podmanily svět