Těstoviny s vodkou jsou virálním hitem na TikToku. Modelka svým receptem inspiruje celý svět

Pikantní chuťový zážitek a jednoduchá příprava – to nabízí slavný recept na těstoviny s vodkou od světově proslulé modelky Gigi Hadid. Tento virální hit na TikToku okouzlil tisíce milovníků dobrého jídla po celém světě.

Pokud uslyšíte, že těstovinový recept s vodkovou omáčkou aktuálně získal na světové popularitě během okamžiku, může vás to při nejmenším zaskočit. Přece jen, oběd s vodkou nezní jako něco, co byste v letních horkých dnech potřebovali. Opak je však pravdou.

Kdo je Gigi Hadid

Celosvětově uznávaná modelka spolupracovala s mnoha slavnými designéry a značkami, včetně Versace, Chanel, Marc Jacobs, Tommy Hilfiger a mnoha dalšími.

Topmodelka je živým důkazem toho, že tvrdá práce, osobní styl a autentičnost mohou vybudovat zároveň úspěšnou kariéru a inspirovat miliony lidí po celém světě. Je symbolem sebevědomí a elegance a díky tomu zanechala své stopy v srdcích fanoušků po celém světě.

Gigi má neuvěřitelně silnou fanouškovskou základnu na sociálních médiích, kde sdílí momentky ze svého života, fotky z pracovních akcí a osobní momenty s rodinou a přáteli. Její instagramový profil je nekonečnou inspirací pro fanoušky, kteří sledují nejen její kariérní úspěchy, ale i osobní růst a radost ze života. Není tedy divu, že inspirovala i tímto nevšedním jídlem.

Pravdou je, že penne alla vodka nejsou zase takovou novinkou. Jejich vznik se datuje do sedmdesátých let minulého století, ovšem o původ se přetahuje New York a Bologna. Každopádně první velkou propagátorkou tohoto zvláštního receptu byla herečka Audrey Hepburn.

Omáčka s vodkou

Omáčka, ve které je jednou z ingrediencí i čistá vodka, je velmi jednoduchá a podle ohlasů na sociálních sítích i velmi chutná. Neobsahuje alkohol, neboť ten se při vaření vypaří.

Ingredience:

  • ¼ šálek olivového oleje
  • 1 malý stroužek česneku, nakrájený na kostičky
  • ¼ cibule
  • ¼ šálek rajčatového protlaku
  • ½ šálek smetany ke šlehání
  • 1 lžíce vodky
  • 1 lžička chilli vloček
  • 225 g těstovin
  • 1 lžíce másla
  • ¼ šálek strouhaného parmazánu
  • bazalka, nakrájená
  • sůl a pepř na dochucení

Postup pro vodkové těstoviny

Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej, česnek a cibuli do změknutí. Přidejte rajčatový protlak a zarestujte, dokud cibule lehce nezkaramelizuje. Přidejte hustou smetanu s vodkou a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte chilli vločky, dochuťte solí a pepřem.

Vedle v hrnci mezitím uvařte těstoviny. Před scezením těstovin si uschovejte ¼ šálku vody, ve které se vařily. Přidejte do omáčky máslo a parmazán. Pak přidejte hotové těstoviny do omáčky a vše dobře promíchejte. Navrch posypte parmazánem a bazalkou.

Podívejte se na postup, jak tyto těstoviny  vyzkoušela Viki Hrazdílková Lipovčanová

@viktorie_hrazdilkova Znáš populární Gigi Hadid vodka pasta? 🤤👩‍🍳 #pasta #gigihadidvodkapasta #testoviny #zdravevareni #syr #zdravejidlo #zdraverecepty #jedlo #jidlo #dnesjimfit #zdravejedlo #healthyfood #dnesjim #dnesjem #vecere #zdravavecere #zdravevareni #dnesvecerim #vareni #pasta #dnesjimfit #fitnessjidlo #foodporn #toprecepty #foodblogger #foodlover #inspirace #motivace #czechfitnessgirl #fitnesscz ♬ původní zvuk - Viktorie Hrazdílková

Zdroj: graziamagazine

Vyzkoušejte také tradiční recept na spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Autor článku

Markéta Princová

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty