Oblíbené jídlo na sociálních sítích jsou těstoviny s vodkou
Zdroj: iStock
Oblíbené jídlo na sociálních sítích jsou těstoviny s vodkou
Zdroj:
iStock
Pikantní chuťový zážitek a jednoduchá příprava – to nabízí slavný recept na těstoviny s vodkou od světově proslulé modelky Gigi Hadid. Tento virální hit na TikToku okouzlil tisíce milovníků dobrého jídla po celém světě.
Pokud uslyšíte, že těstovinový recept s vodkovou omáčkou aktuálně získal na světové popularitě během okamžiku, může vás to při nejmenším zaskočit. Přece jen, oběd s vodkou nezní jako něco, co byste v letních horkých dnech potřebovali. Opak je však pravdou.
Kdo je Gigi Hadid
Celosvětově uznávaná modelka spolupracovala s mnoha slavnými designéry a značkami, včetně Versace, Chanel, Marc Jacobs, Tommy Hilfiger a mnoha dalšími.
Topmodelka je živým důkazem toho, že tvrdá práce, osobní styl a autentičnost mohou vybudovat zároveň úspěšnou kariéru a inspirovat miliony lidí po celém světě. Je symbolem sebevědomí a elegance a díky tomu zanechala své stopy v srdcích fanoušků po celém světě.
Modelka Gigi Hadid na 2023 Met Gala
Zdroj: ČTK / Profimedia.cz
Modelka Gigi Hadid na 2023 Met Gala
Zdroj:
ČTK / Profimedia.cz
Gigi má neuvěřitelně silnou fanouškovskou základnu na sociálních médiích, kde sdílí momentky ze svého života, fotky z pracovních akcí a osobní momenty s rodinou a přáteli. Její instagramový profil je nekonečnou inspirací pro fanoušky, kteří sledují nejen její kariérní úspěchy, ale i osobní růst a radost ze života. Není tedy divu, že inspirovala i tímto nevšedním jídlem.
Pravdou je, že penne alla vodka nejsou zase takovou novinkou. Jejich vznik se datuje do sedmdesátých let minulého století, ovšem o původ se přetahuje New York a Bologna. Každopádně první velkou propagátorkou tohoto zvláštního receptu byla herečka Audrey Hepburn.
Omáčka s vodkou
Omáčka, ve které je jednou z ingrediencí i čistá vodka, je velmi jednoduchá a podle ohlasů na sociálních sítích i velmi chutná. Neobsahuje alkohol, neboť ten se při vaření vypaří.
Ingredience:
-
¼ šálek olivového oleje
-
1 malý stroužek česneku, nakrájený na kostičky
-
¼ cibule
-
¼ šálek rajčatového protlaku
-
½ šálek smetany ke šlehání
-
1 lžíce vodky
-
1 lžička chilli vloček
-
225 g těstovin
-
1 lžíce másla
-
¼ šálek strouhaného parmazánu
-
bazalka, nakrájená
-
sůl a pepř na dochucení
Postup pro vodkové těstoviny
Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej, česnek a cibuli do změknutí. Přidejte rajčatový protlak a zarestujte, dokud cibule lehce nezkaramelizuje. Přidejte hustou smetanu s vodkou a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte chilli vločky, dochuťte solí a pepřem.
Vedle v hrnci mezitím uvařte těstoviny. Před scezením těstovin si uschovejte ¼ šálku vody, ve které se vařily. Přidejte do omáčky máslo a parmazán. Pak přidejte hotové těstoviny do omáčky a vše dobře promíchejte. Navrch posypte parmazánem a bazalkou.
Podívejte se na postup, jak tyto těstoviny vyzkoušela Viki Hrazdílková Lipovčanová
Zdroj: graziamagazine
Vyzkoušejte také tradiční recept na spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE