Suroviny
- světlá bageta (střední) 4 ks
- dušená šunka 6 plátků
- salám (trvanlivý) 6 plátků
- salám (pikantní trvanlivý) 6 plátků
- sýr provolone 6 plátků
- nakládané beraní rohy 2-3 ks
- rajčata (velká) 1 ks
- červená cibule (menší) 1 ks
- saláty (ledový, římský nebo little gem, nakrájené) 2 hrnky
- červený vinný ocet 2 lžíce
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
- majonéza 1/4 hrnku
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- oregano (sušené, nebo směs italských bylinek) 1 lžíce
Postup přípravy
- Nakrájejte nakládané papričky, rajčata, červenou cibuli a ledový salát nadrobno. Přendejte je do velké mísy.
- Dále nakrájejte všechny druhy salámů a sýr provolone na malé kousky. Přidejte je do mísy.
- Do mísy přidejte majonézu, červený vinný ocet, olivový olej, sůl, pepř a oregano.
- Dřevěnou lžící důkladně promíchejte nakrájené ingredience.
- Bagetky nakrojte podélně, ale neprořízněte. Do vzniklé kapsy naplňte připravenou směsí a posypte špetkou oregana.
PRIMA TIP: Před naplněním můžete bagetky rozpéct v troubě nebo opéct na grilovací pánvi pro větší křupavost. I s náplní si můžete pohrát podle chuti nebo stavu zásob. Lze použít i sušenou šunku nebo slaninu, pečené papriky, sušená rajčata nebo nakládané artyčoky. I sýr můžete použít jiný, v zásadě by měly být vybrané suroviny italského původu, ale nebojte se trochu improvizovat podle momentální nálady. Inspiraci najdete na sociálních sítích pod hashtagem #choppeditaliansandwich.
Vyzkoušejte také sendvič s grilovanou zeleninou a sýrem provolone podle Zdeňka Pohlreicha
Kompletní recept najdete ZDE